Resortecs wint Henry van de Velde Ecodesign by OVAM Award

De Henry van de Velde Awards tonen en bekronen niet alleen Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design slim inzetten, maar ook producten, diensten en systemen met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. 

De jury reikt de Ecodesign by OVAM Award uit aan Resortecs, een bedrijf dat een innovatieve toepassing ontwikkelde voor het hergebruik van garen in de modesector. Het bedrijf wordt beschouwd als rolmodel in het toepassen van de principes van ecodesign. Doordat Resortecs in zee gaat met internationale spelers kent het een snelle evolutie.

Momenteel wordt minder dan 1% van alle geproduceerde kleding gerecycleerd, voornamelijk omdat het scheiden van verschillende textielmaterialen een dure en complexe aangelegenheid is. Resortecs (REcycling, SORting, TEChnologieS) maakt die industriële recyclage een stuk eenvoudiger dankzij twee innovaties: Smart Stitch™, een warmteoplosbare stikdraad en Smart Disassembly™, een thermisch systeem dat tonnen kleren automatisch uit elkaar kan halen. 

Resortecs viel internationaal al meermaals in de prijzen. Het bedrijf heeft zijn oplossing intussen al gevalideerd bij meer dan 50 internationale textielspelers. Het Smart Stitch™-systeem is gebruikt in collecties zoals ‘Genesis’ in samenwerking met het Amerikaanse jeansmerk Unspun en de capsulecollectie ‘Circular Design Story’ van H&M. Hun nieuwste lanceringen omvatten een capsulecollectie met de Spaanse reus Inditex (Bershka) en een circulaire skijas met het Franse Decathlon.

De jury gelooft in de impact en groei van het bedrijf en hoopt dat hun innovatieve ontwikkelingen ook verder hun weg zullen vinden in de designwereld.

  • Vind of lees hier meer info over Resortecs.

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login