Ontwerpster Souâd Feriani opent nu ook boetiek in Knokke:

“We dromen hier al jaren van”

De Belgische ontwerpster Souâd Feriani (53) opende op vrijdag 29 maart een winkel in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Na Hasselt en Antwerpen telt Feriani nu al drie boetieks. “We denken al jaren aan Knokke”, zegt Feriani.

Feriani staat voor kwaliteitsvolle afwerking en luxueuze, sterke stoffen waarmee ze haar collectie uitvoert. De Genkse studeerde in 1994 af aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tien jaar later bracht ze haar eerste lijn op de markt. De ontwerpster vindt dat duurzame mode en high fashion design hand in hand moeten gaan: die combinatie moet nog steeds leiden tot kledij met persoonlijkheid en luxe.

“Automatisch kijk je wel eens”
Op vrijdag 29 maart opende ze haar boetiek in de Dumortierlaan. Daarvoor had ze, naast een webshop, al winkels in Antwerpen en Hasselt.

“Eerlijk: ik kom al twintig jaar met mijn familie in Knokke”, zegt Feriani. “Als bezoekers en om te genieten, maar als onderneemster kende ik de gemeente eigenlijk niet. Maar automatisch ging ik wel eens naar panden kijken wanneer we hier door de straten kuierden.”

En dat resulteerde in een concreet project.

“Hasselt is mijn woonplaats: daar moest ik absoluut een uitvalsbasis hebben. En Antwerpen is dé modestad bij uitstek. Maar verder speelde alleen Knokke in mijn hoofd. We dromen hier al jaren van (grijnst)

Werken met het ruisen van de zee op de achtergrond: het blijft voor Feriani een magische combinatie.

“Tijdens de werken aan de winkel verbleef ik hier al. Want we houden natuurlijk ook nog een shop en bedrijf draaiend. Het is hier helemaal anders dan in het binnenland. Daarom ben ik blij dat we eindelijk open zijn.”

Bron: Nieuwsblad.be

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login