Marie Méro opent dit jaar drie nieuwe winkels in België en

pakt uit met nieuw winkelconcept

Belgisch modelabel Marie Méro zet expansie in eigen land verder.

Marie Méro opent op 2 februari haar nieuwste concept store in hartje Kortrijk. De tiende winkel van het Belgische merk. Marie Méro heeft ambitieuze groeiplannen en zal later dit jaar nog twee eigen concept stores openen in Waasland Shopping en Brugge. Allemaal in een volledig vernieuwd jasje.

Ruben Van der Elst, CEO Marie Méro vertelt enthousiast: 

“Met maar liefst drie nieuwe concept stores op de planning, zetten we 2024 met volle vaart in. Naast de expansie in West-Vlaanderen is de concept store in Waasland Shopping, met haar 6 miljoen bezoekers per jaar, een reuze stap voor ons! We zijn maar wat blij verder te kunnen bouwen aan ons succesverhaal!”​

Kortrijk trapt af met nieuw concept

De stad, gekend om haar textielindustrie, wordt de thuishaven van de tiende Marie Méro concept store. De nieuwe store ligt in de centraal gelegen Lange Steenstraat, één van de belangrijkste commerciële trekpleisters van de stad. De shop biedt 110m2 aan stijlvolle mode waar klanten kunnen rekenen op de expertise van de Marie Méro fashion advisors. Het design van het pand is een primeur, dankzij het vernieuwde winkelconcept naar de hand van interieurarchitect Laura Calleeuw. De winkel straalt eenvoud uit, met zachte tinten en warme materialen die de collecties optimaal tot hun recht laten komen. ​

“In dit vernieuwde kader komen klanten écht thuis in onze concept stores. Het nieuwe winkelconcept straalt meer warmte en geborgenheid uit dan ooit tevoren. Het roept een familiaal gevoel op, iets wat perfect bij ons DNA aansluit” stelt Steven Van der Elst, CEO Marie Méro.

“Klanten krijgen een unieke belevingservaring. Denk aan inspiratie, expertise en professioneel advies van onze fashion advisors en dat allemaal in een gezellige en warme omgeving” vertelt Steven.

 

“De kracht van een succesvol interieurconcept ligt in het versterken van de beleving tijdens het shoppen. En dat is exact wat we hier hebben bereikt. De rode draad in het ontwerp is eenvoud, waarbij de natuurlijke flow, doordachte vormgeving en zachte, warme materialen de sleutel tot succes zijn. Collecties komen zo nog beter tot hun recht en het simplisme creëert een ruimtelijk gevoel dat deze winkel in Kortrijk tot een echte parel maakt.” zegt Laura Calleeuw, interieur designer.

We zijn maar wat blij dit concept en deze beleving uit te rollen in al onze nieuwe Marie Méro concept stores.” besluit Steven enthousiast. 

Stijgende trend

Al 12 jaar staan Steven en Ruben Van der Elst, de tweede generatie, aan het roer van het Belgische modemerk Marie Méro. Het merk is verkrijgbaar in trendy multibrand winkels en online. Daarnaast opende het label maar liefst 10 eigen concept stores in centrumsteden waar het merk nog niet vertegenwoordigd was én een populaire webshop. Ook 2024 ziet er veelbelovend uit! Naast de concept store in Kortrijk die op 2 februari haar deuren opent, strijkt het merk ook neer in Waasland Shopping op 28 maart en in hartje Brugge in het najaar. Daarmee zal de teller op 12 staan.

“Onze eigen verkooppunten zijn vandaag de dag nog belangrijker dan pakweg vijf jaar geleden. Klanten zijn op zoek naar positieve ervaringen en willen meegenomen worden in de wereld van Marie Méro. Daarom implementeerden we vorig jaar de Find My Fit-software in onze webshop. Een tool waarmee we klanten ook online het beste advies kunnen geven.” zegt Ruben Van der Elst. “In 2024 schakelen we nog een versnelling hoger. We openen maar liefst 3 nieuwe concept stores in een volledig nieuwe look & feel. Eentje die ons DNA ademt en een ijkpunt zal vormen in het straatbeeld.” besluit Ruben trots.

De concept store in Kortrijk opent op vrijdag 2 februari 2024 de deuren.

​Tijdens de openingsmaand wordt er gevierd! Zo genieten klanten van een glaasje cava, zal er iedere zaterdag een modeshow zijn, kunnen ze de nieuwste items van de collectie lente/zomer 2024 ontdekken en nog veel meer.

Praktische info

Marie Méro Kortrijk
​Lange Steenstraat 1-3
​8500 Kortrijk

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login