Kent u de duurzame textielbibliotheek SUSTEX van FTILab+ @ HoGent al?

19/12/2022

Creamoda Technical Services ging op bezoek bij de duurzame textielbibliotheek, SUSTEX. Deze is toegankelijk voor studenten en bedrijven die op zijn naar duurzame stoffen en fournituren.

SUSTEX staat voor SUStainable TEXtiles. Met SUSTEX willen de onderzoekers van het FTILab+ een bibliotheek aanbieden aan hun studenten mode-technologie, textiel-technnologie en andere, die projecten hebben waarin gebruik wordt gemaakt van textiel. Het geeft studenten de kans opzoek te gaan naar duurzamere materialen dan de conventionele katoen en polyester.

SUSTEX biedt een ruime waaier aan (grotendeels geverifieerde) duurzame textiel materialen aan. Dit gaat van stoffen tot knopen tot hangtags… De onderzoekers van het FTILab+ gaan steeds op zoek naar nieuwe materialen om zo hun bibliotheek uit te breiden. Sommige stoffen hebben ook een certificaat van bv. Oekotex Step of MADE IN GREEN

Wij adviseren wel steeds om ook zelf de duurzaamheid te verifiëren en na te gaan of de claims die stoffen-en fourniturenfabrikanten maken, gestaafd zijn.

Denkt u eraan een nieuw product te lanceren of uw huidig ontwerp te verduurzamen, dan kan u dus gratis de SUSTEX bibliotheek raadplegen. U dient enkel een afspraak te maken via het e-mailadres: [email protected].

HoGent kan dit gratis blijven aanbieden dankzij blikopener. Blikopener is een project van VLAIO om Vlaamse hogescholen te helpen in de ondersteuning van ondernemingen, starters en pre-starters.

Tot slot hebben we een korte demonstratie gekregen van het hennep kaardproces. In het FTILab+ zijn de onderzoekers al enige tijd bezig om hennep te verwerken tot een garen. Om zo hun eigen duurzame garen/stof op de markt te kunnen brengen.

 

Voor meer informatie over SUSTEX klik hier (ENG).

Voor meer informatie over blikopener klik hier.

 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login