JBC als eerste grote moderetailer lid van Circletex


Credits: Een inzamelbox bij JBC. Beeld: JBC

De Belgische moderetailer JBC is de eerste grote retailer die zich aansluit bij Circletex, een non-profitorganisatie die het als collectief makkelijker maakt om straks aan de UPV-verplichtingen te voldoen. Dat meldt JBC vrijdag in een persbericht.

Het betekent dat JBC binnenkort een bijdrage gaat betalen aan Circletex om ervoor te zorgen dat producten met textiel uit de JBC-collectie worden ingezameld, gesorteerd en gerecycleerd voor hergebruik en/of tot nieuwe vezels. Dit in voorbereiding op de komst van een nieuwe wetgeving: een uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor textiel (UPV Textiel).

De Belgische moderetailer gelooft dat een samenwerking met Circletex fundamenteel is in de weg naar een circulaire economie. “De visie van Circletex is gelijklopend met organisaties en bedrijven die zich actief inzetten voor circulariteit en duurzaamheid. JBC heeft altijd al belang gehecht aan duurzaamheid en ethisch verantwoorde initiatieven”, schrijft JBC in het persbericht. Door aan te sluiten bij Circletex, wil het familiebedrijf laten zien dat het zich bewust is van de uitdagingen waarmee de textielindustrie te maken heeft. Bovendien neemt de moderetailer de voortrekkersrol graag op zich.

De Belgische federaties werken hard aan wetgeving rondom een UPV Textiel. FashionUnited ging daarover in gesprek met Creamoda. Bent u benieuwd naar de stand van zaken? Bekijk dan zeker de website op 30 juni.

 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login