Caroline Biss kleedt vrouwelijke spelers op Olympische Spelen

© Filip Van Roe

Het Belgische modelabel Caroline Biss zal onze Belgische vrouwelijke atleten kleden op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het wordt een supervrouwelijke collectie met een hoog glamourgehalte. 

Het is de tweede keer op rij dat Caroline Biss officiële partner is van het BOIC. Ook in Tokio gingen onze Belgische atletes tijdens de officiële momenten gekleed in elegante outfits van dit Belgische label. De stijl is ditmaal heel anders en dat heeft deels met de locatie van de Spelen te maken: Parijs, dé hoofdstad van de mode.

Het ontwerpteam van Caroline Biss liet zich inspireren door de trailer van de Olympische Spelen die al een tipje van de sluier licht. Zo zullen de atleten tijdens de openingsceremonie defileren op boten op de Seine, langs kilometerlange tribunes. Een dergelijke grootse, indrukwekkende ceremonie vraagt om statement-outfits die pure glamour uitstralen.

Combinatie sport en fashion

Dat Team Belgium zal schitteren tijdens de openingsceremonie staat nu al vast. De “Olympische collectie” van Caroline Biss oogt immers jong, sexy en glamoureus en heeft tegelijk een hoog powergehalte. ​Zoals een lange, goudgele galajurk met subtiele doorkijkjes en een diepe split, een pittig korte wikkeljurk met één blote schouder, een jumpsuit met een sensuele ruguitsnijding of een stijlvol broekpak in rood of goudgeel. De bomberjasjes die met sommige outfits gecombineerd worden, balanceren dan weer tussen sport en fashion.

“We zijn all the way voor stylish outfits gegaan, in een soepel vallende stof met een zijden glans die luxe uitstraalt,” zegt Margot Saelen van Caroline Biss. “Als modeland willen we er helemaal staan in Parijs, dé stad van de mode en de elegantie. We hebben voor effen silhouetten gekozen, omdat dit het statement-karakter accentueert. Bij het ontwerp van de verschillende outfits hebben we rekening gehouden met de morfologieën van de atletes die kunnen variëren, afhankelijk van hun sportdiscipline. En uiteraard ook met de jonge leeftijd van de atletes. Sowieso worden alle outfits op maat gemaakt zodat ze als gegoten zitten. De atletes hebben de collectie enthousiast onthaald, elke atlete vindt er haar stijl in. Voor de meesten onder hen is het een once in a lifetime ervaring om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Bij zo’n uniek gebeuren hoort een bijzondere outfit. De kleuren, goudgeel en rood, refereren subtiel naar de Belgische vlag, maar ook naar de ambitie van Team Belgium om veel gouden medailles in de wacht te slepen.”

 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login