Sustainability Professional 2023 Awards

Op 16 februari 2023 was het weer zover, de jaarlijkse awards werden uitgereikt door de organisatoren van dit event Nathalie Bekx (CEO Time4Society) en Pieter Timmermans (CEO VBO FEB).

Deze awards worden uitgereikt om het groeiende belang van duurzaamheid bij bedrijven en hun medewerkers te stimuleren en te belonen via de verkiezing van de Sustainability Professional van het jaar.

Naast de Sustainability Professional worden ook de Sustainability Ambassadors en de Sustainability Pioneer bekendgemaakt.

Vorig jaar werd Cedric Vanhoeck van ons lidbedrijf Resortecs immers uitgeroepen tot Sustianability Pioneer 2022 voor hun innovatieve techniek met smeltgaren.

Dit jaar selecteerde de jury over verschillende rondes drie Nederlandstalige en drie Franstalige finalisten uit een lijst van 230 professionals. Een laatste online stemming met duizenden deelnemers bracht de finale winnaar uiteindelijk gisterenavond naar voren.

De winnaars uit onze sector anno 2023 zijn:

Jasmien Wynants voor Xandres uitgeroepen tot de Sustainability Professional vooral om haar extra inzet op het verbeteren van de ‘werknemersbetrokkenheid’, door onder meer een laagdrempelige opleiding uit te werken rond duurzame mode.

Wouter De Broeck van Alsico uitgeroepen tot Nederlandstalige Sustainability Ambassador om als eerste bedrijf uit de sector, een eigen end-of-life hub mee heeft aangestuurd voor gebruikte kledij, waarbij klanten makkelijk kledij kunnen terugsturen voor een tweede leven.

Bruno Van Sieleghem van The Cotton Group uitgeroepen tot Franstalige Sustainability Ambassador om concrete acties ten gunste van de arbeiders in de toeleveringsketen te helpen uitvoeren. Om de situatie van arbeiders in ontwikkelingslanden te verbeteren, opent The Cotton Group bedrijfswinkels die basis producten verkopen lager dan de lokale marktprijzen. En op die manier de fabriekswerkers meer koopkracht bezorgen.

Wij wensen alle winnaars, van harte proficiat voor hun duurzame inzet en acties om onze industrie een duurzame toekomst te geven.

Wil je volgend jaar ook meedoen aan deze Sustainability Professional awards dan is dit de leidraad:

“De Sustainability Professional speelt binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare Sustainability-rol als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider, event manager…”

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login