Brussel, 13 mei 2020 –  Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO zijn uiterst tevreden dat de verschuiving van de zomersolden naar 1 augustus met unanimiteit goedgekeurd werd in de Commissie Economie en Consumentenzaken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Een noodzakelijke maatregel voor onze zwaargetroffen modesector”, zegt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Zonet werd het wetsvoorstel voor het verschuiven van de zomersolden naar 1 augustus, opgesteld door regeringspartijen CD&V, MR en Open VLD met unanimiteit van de stemmen goedgekeurd. Het wetsvoorstel bevat drie concrete maatregelen om de handelaars te ondersteunen.

Naast het verschuiven van de zomersolden naar 1 augustus wordt de start van de sperperiode verschoven naar 1 juli. Het wetsvoorstel versoepelt daarnaast de verplichte inschrijving van ondernemingen in de KBO. Deze versoepeling verlicht de administratieve en financiële last voor ondernemers die hun activiteiten in deze crisis op een andere manier willen uitoefenen. Tenslotte legt het voorstel vast dat de duurtijd van de coronamaatregelen een schorsende werking hebben voor uitverkopen. Die hebben normaal gezien een maximumduur van vijf maanden of één jaar.

Op 21 maart lanceerde Mode Unie via www.sosmoderetail.be een petitie tot het verschuiven van de solden, waar 2.800 mode ondernemers op intekenden. De vraag tot het verschuiven van de zomersolden weerklonk in de hele sector, zowel bij modewinkels als bij Belgische modemerken.

“Mode Unie is dan ook zeer tevreden dat de stem van de zelfstandige modesector doorgewogen heeft op het beleid. Op deze manier geeft de overheid modewinkels de broodnodige ademruimte om hun zomerstock een maand langer aan normale marge te verkopen.”, aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie.

Perscontact : Isolde Delanghe – [email protected] – 0473/89 45 18 – Mode Unie

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login