OPEN BRIEF VERSCHUIVING SOLDEN

Op donderdag 2 april werd in naam van CEO’s Mimi Lamote (Mayerline) en Peter Perquy (Terre Bleue/Gigue/Zilton) een open brief verzonden naar federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle en eerste minister Sophie Wilmès met extra focus op het belang van de verschuiving van de sper- en soldenperiode. Dit initiatief werd door meer dan 80 modemerken en retailers ondertekend, met ondersteuning van Unizo/Mode Unie en Creamoda.

In afwachting van de reactie van de ministers én om druk te zetten werd op vrijdag 3 april ook een persbericht verspreid. Als gevolg hiervan werd Mimi Lamote uitgenodigd in het actualiteitenprogramma De Zevende Dag op Vrt, Eén waar ze succesvol in gesprek ging met Luc Van Mol, CEO van modeketen ZEB. Minister Nathalie Muylle woonde de uitzending bij via video-conferentie en had duidelijk oor naar de vraag van onze sector en gaf alvast aan dat ze de intentie heeft de solden uit te stellen tot 1 augustus. Een finale beslissing zal eerstdaags worden aangekondigd.

 Lees de artikels in destandaard.behln.beknackweekend.be en retaildetail.be
 Herbekijk het item over de modesector en uitstel van de solden op De Zevende Dag.

   OVERZICHT BELGISCHE WEBSHOPS

De coronacrisis laat haar impact voelen op onze lokale economie. Ik koop Belgisch, een campagne die al sinds 2015 loopt, is vandaag relevanter dan ooit. We roepen massaal op om in deze periode online te shoppen in eigen land en Belgische merken te kopen. Zo kunnen we de lokale economie steunen en meer kans maken om deze crisis te overleven.

Flanders DC breidde een mooi verlengstuk aan de Ik Koop Belgisch website en startte met het verzamelen van alle webshops in de Belgische creatieve sector. Dit overzicht wordt continu upgedate en bevat verschillende sectoren. Voor de lijst van modewebshops, filter/klik je op ‘mode’.

 Creamoda liet de online shops van haar leden reeds toevoegen aan het overzicht. Vind je jouw webshop toch nog niet terug, heb dan een beetje meer geduld 😉 want wellicht is het #ikkoopbelgisch team volop aan de gang met de update van de lijst. Hier kan je ook zelf jouw of een andere webshop die Belgische merken verkoopt laten toevoegen.

 Beluister hier het interview met Nathalie Deschepper @Flanders DC op Radio 1. Zij geeft meer toelichting bij het initiatief.

 STICKERACTIE #SUPPORTEACHOTHER

Je zal in de winkelstraten meer en meer de raamsticker #SUPPORTEACHOTHER zien verschijnen, een initiatief van het bedrijf Incluyo NV, gespecialiseerd in verpakkingen voor modewinkels. Het team van Incluyo deelt de stickers uit aan alle handelaars en merken die interesse hebben om zo een hart onder de riem te steken. De roze harten hebben de bedoeling om winkeliers en klanten met elkaar te verbinden. We hebben een “hart” voor lokaal en voor elkaar. Met deze boodschap willen ze iedereen bewust maken van het belang dat onze economie blijft draaien en dat we deze crisis alleen samen de baas kunnen.

 Een sterke boodschap die we vanuit Creamoda willen uitdragen en die ook al op de steun van meerdere merken kan rekenen waaronder bv Just in Case. Daarom vragen we aan jullie allemaal om dit warme initiatief te delen op Facebook en Instagram. Download hier de info en visuals.

 Wil je graag één of meerdere stickers ontvangen, laat het ons dan weten via [email protected].

  GRATIS ADVERTENTIERUIMTE?

Mediahuis biedt gratis online advertentieruimte/banners aan (100.000 impressies) op de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Je kan in aanmerking komen indien:
– je een lokale speler bent, met minder dan 25 werknemers
– je boodschap een aanbod naar B2C-klanten bevat
– je advertentie kant-en-klaar opgeladen wordt
– Technische info: afmeting banner = 300 px breed x 250px hoog, formaat.jpg, max 200 kb

 Meer info: https://www.samenimpact.mediahuis.be/

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login