Seminarie Duitse markt en financiële opvolging van klanten

Op 19 oktober organiseerde Creamoda samen met haar geassocieerd lid CRDT Credit&Finance een seminarie met een dubbel onderwerp: de Duitse markt en financiële opvolging van klanten.

In de voormiddag werd de Duitse kledingmarkt onder de loep genomen.

Katharina Desmet, onze Vlaams economisch vertegenwoordiger in Keulen beet de spits af en gaf vanuit FIT een beeld van de huidige economische situatie in Duitsland.

Katharina benadrukte dat zij geen sectorspecialiste is maar zij kan wel uw aanspreekpunt zijn om gebruik te kunnen maken van haar business- netwerk in Duitsland.

Vervolgens ging Wolfgang May, advocaat en als sectorspecialist zijn diensten aanbiedend aan CRDT nader in op de modemarkt in Duitsland.

Hij deed dit in het Duits omdat kennis van de Duitse taal essentieel is om zaken te kunnen doen in Duitsland.

Nadien was het de beurt aan Thomas Dillmann van Alpmann Fröhlich– ook een advocaat met diploma’s zowel in Duitsland als in Nederland – om nader in te gaan op de vraag of het best is in Duitsland te werken met eigen personeel of met handelsagenten. En wat daar de juridische en financiële gevolgen van zijn.

Na de lunch werd dan gefocust op de core business van CRDT, zijnde opvolging van betaling, incasso en financiële monitoring.

U kan kennis maken met hun activiteiten op de website https://www.modintcredit.com/

Jeroen Leijser bracht een presentatie waarin de resultaten van een bevraging bij klanten over het betalingsgedrag van klanten en de opvolging daarvan toegelicht werden.

CRDT werkt ook nauw samen met kredietverzekeraar Allianz Trade, voordien Euler Hermes.

Yannick Vermetten presenteerde de activiteiten van Allianz Trade en wierp ook een blik op de verontrustende economische evolutie post corona en in de huidige energiecrisis.

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login