Het dragen van een mondmasker is uitermate effectief in de strijd tegen het coronavirus. Zeker nu we spreken van een nieuwe omikronvariant. Deze is nog niet dominant in onze contreien, maar dagelijks duiken meer en meer bevestigde gevallen op.

Dit brengt ons bij de ongelukkige titel van het VRT-nieuws (Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen) en de voedingsbodem om mondmaskers niet (langer) correct te dragen.

Febelsafe, de Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruikers inzake veiligheid en welzijn, diende een verzoek in tot rechtzetting bij de VRT nieuwsdienst. De mondmaskers hebben niet alleen hun belang, ze moeten wel correct gedragen worden om maximale bescherming te bieden. Mondmaskers moeten zo gedragen worden dat ze goed aansluiten op het gezicht, zowel de neus/mond/kin bedekken en ook best met een neusbrug.

Daarentegen zijn er wel duurzame en herbruikbare stoffen mondmaskers in de handel die wel degelijk ontwikkeld én gecertificeerd zijn in functie van hun barrièrevorming bij het covid virus. Denk hier bv aan de BelgiumQualitymasks, Deze stelt consumenten, organisaties en bedrijven in staat om een bewuste keuze te maken voor kwaliteit en voor de lokale industrie. Beter voor de drager, beter voor zijn omgeving en beter voor het milieu.

Download persbericht Febelsafe hier of lees het persbericht (februari 2020): https://www.creamoda.be/nl/actua/item/530-terecht-eerherstel-voor-stoffen-mondmaskers

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login