11-17 oktober 2021 

Van 11 – 17 oktober 2021 organiseren Creamoda & Mode Unie de derde editie van de ‘Week van de Belgische mode (WVDBM) met als doel de consument nog meer bewust te maken van de voordelen van het kopen van Belgische mode en het belang van shoppen in een lokale modewinkel.

De WVDBM gebruik je als kapstok om je merk in de spotlight te zetten en trots te zijn op onze Belgische mode. Tijdens deze week zet je als Belgisch merk jouw identiteit extra in de verf via de online en offline communicatie, in jullie (eigen) winkels of via jullie klanten, en dit met ondersteuning van verschillende tools en opportuniteiten.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

 Billie x Week van de Belgische mode
WVDBM heeft een mediapartnership afgesloten met Billie, de intussen grootste weekendbijlage en opvolger van de lifestyle bijlage ‘Nieuwsblad Magazine’. Op 9 oktober zal Billie volledig in teken staan van de Belgische mode. Een aantal mogelijkheden stellen zich voor jullie:

 • Giveaway Belgische mode: je kan je als deelnemend merk kandidaat stellen voor de giveaway wedstrijd van Billie. Hierbij kunnen lezers waardebonnen van 200 euro aan Belgische mode winnen. Voor deelname is een minimum van 3-5 waardebonnen x 200 euro vereist. Deze giveaway zal geïntegreerd worden op de eerste binnenpagina van de bijlage.
 • Redactionele verhalen: je kan ons als deelnemend merk redactionele input (bv. verhalen over nieuwe initiatieven, acties en innovaties die het merk uniek maken of andere samenwerkingen die worden opgestart, etc.) sturen die relevant is voor de inhoud van het nummer op 9 oktober. Wij zullen de redactie hierover informeren. Zij maken de selectie. Indien er meer interesse is zal er contact worden opgenomen met de merken.
 • Adverteren: deelnemers aan de WVDBM kunnen adverteren in Billie aan het verlaagd tarief van – 40%.

 Kick-off in gaststad Leuven op 9 oktober 2021
Dit jaar is Leuven gaststad van de WVDBM. Naast een echte studentestad is Leuven ook een boeiende modestad met nadruk op lokaal en duurzaam winkelen. De communicatie beperkt zich nu tot de sector, later deze maand wordt hierover ook gecommuniceerd naar een breder publiek.

Op 9 oktober vindt de kick-off van de WVDBM plaats via een stadstour doorheen Leuven, in aanwezigheid van Kim Van Oncen, het stadsbestuur, een aantal influencers en de organisatoren. Als deelnemend merk kan je participeren in de goodiebag met een geschenk van waarde.

 Instagram visibiliteit 
Als deelnemend merk heb je de mogelijkheid om visibiliteit te genereren via de Instagram van Week van de Belgische mode en Creamoda. Hierbij ligt de focus op de collectie AW2021.

 • Prijs: 150 euro excl. btw voor 1 post carrousel/story op beide accounts
 • Bevestigen kan hier
 • Bij interesse, contacteer: luyckx@creamoda.be

 Giveaway op Facebook
Tijdens de WVDBM organiseren we elke dag een giveaway op de WVDBM Facebook pagina i.s.m. de deelnemende merken en partners. Hierbij schenkt het merk een cadeau ter waarde van 350 euro. Dit kan gaan van een kledingbudget voor mama/dochter, mama/kids, man/vrouw, beste vriendinnen; een aantal geschenkbonnen te gebruiken online of in de winkel, een activiteit zoals een bezoek aan de showroom, stylingsessie of make-over, een verrassingspakket, etc.

Wij zorgen voor een leuke caption, de wedstrijdvraag, het plaatsen en promoten van de post, de opvolging en verdere coördinatie met de merken en winnaars na de WVDBM. De wedstrijden worden gepromoot om zo een breed aantal mensen te bereiken. Creamoda zal dit eerstdaags met de deelnemende merken opvolgen.

Raamstickers 
We ontvangen graag een recent overzicht van het aantal eigen winkels + taal van de raamsticker. Creamoda zal dit eerstdaags ook met jullie persoonlijk opvolgen op basis van het overzicht winkels 2020 incl. adresgegevens.

 Limited Edition tote bags 
De limited edition tote bags kunnen nog steeds besteld worden voor de winkels of webshop.

 • Prijs: per 100 stuks = 2,30 euro per stuk (leden), 2,80 euro per stuk (niet-leden)
 • Bekijk de mock-up van de tas hier
 • Bestel de tassen hier

CREAMODA & MODE UNIE ZORGEN VOOR ONDERSTEUNING 
– Regionale en nationale mediaverspreiding: print + online + audiovisueel. De mogelijkheid bestaat dat je merk wordt meegenomen/gecontacteerd bij mediaopportuniteiten/interviews in aanloop van en tijdens de WVDBM
– Website: www.weekvandebelgischemode.be met:

 • store locator (met adressen van de winkels) voor de consument
 • merkenpagina met logovermelding + website van de deelnemende merken

– Een voorstel voor brief te gebruiken voor klanten/winkels dat je kan personaliseren waar nodig.
– Promotiepakket met 1 raamsticker/merk. Extra stickers voor de winkels zijn betalend (cfr. hierboven).
– Actieve promotie van de actie naar consumenten via de

– Push van de actie via Kim Van Oncen en haar netwerk

DEELNEMEN?

Als Creamoda lid ben je automatisch ingeschreven als deelnemer van de WVDBM en ontvang je het promotiepakket, incl. 1 raamsticker.
> Extra’s zoals tote bags, raamstickers en visibiliteit op instagram zijn betalend.

Als niet-lid van Creamoda betaal je 150 euro (excl. btw).
Inschrijven kan hier.
> Extra’s zoals tote bags, raamstickers en visibiliteit op instagram zijn betalend 

 Wens je meer info of heb je een andere vraag, contacteer ons:

Wij houden jullie verder op de hoogte en kijken uit naar
een fantastische derde editie van de Week van de Belgische mode. 

 

 Volg hier de #WVDBM Facebook pagina 
 Volg hier #WVDBM Instagram pagina

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login