Nederland verplicht UPV voor textiel, België volgt

28/04/2023

Op 1 juli 2023 gaat de wetgeving omtrent uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor textiel van kracht in Nederland.

Wat wil dit zeggen? Alle bedrijven actief in de kleding- en textielsector zijn verantwoordelijk voor het einde leven van hun producten die zij in Nederland verkopen.

Niet verrassend, het nieuws dat de EU een UPV verwacht in alle landen doet al langer de ronde. In 2020 publiceerde de Franse AGEC hun regels omtrent UPV.

Het zal niet lang meer duren en ook onze sector binnen België zal moeten volgen. Een verplichte aparte textielafval sortering voor textiel moet in België voorzien worden vóór 2025.

Natuurlijk voelden de oprichters van Circletex de bui al eerder hangen. Daarom hebben zij pro-actief (in 2020) Circletex opgezet. De oprichters bestaan uit de Belgische mode- en confectiefederatie Creamoda, de federatie voor werkkledij Febelsafe, de federatie voor Belgische textielverzorging FBT en de stichtende bedrijven Alsico, Cleanlease, Dumoulin, Dutra, Sarco, Sioen en Texet. Zo kan de sector zelf aan het roer staan en zich voorbereiden (in de mate van het mogelijke) om zo aan de opkomende wetgeving te voldoen.

Circletex is er voor de sector door de sector.

 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login