Lingerieweek pakt groots uit in gaststad Brugge!

Van maandag 6 tot zaterdag 11 maart vindt de zesde editie van de Lingerieweek plaats en dat zullen ze in Brugge geweten hebben! Met een pikante kantwandeling doorheen de binnenstad en een pak activiteiten in en rond de Smedenstraat zet de West-Vlaamse hoofdstad het initiatief van Fedelin, de federatie voor zelfstandige lingeriedetaillisten, sterk in de kijker.
 
Brugge is dit jaar gaststad en pakt dan ook groots uit om de lingeriewinkels in de binnenstad in de kijker te zetten. Zo is er een beha slinger van maar liefst 500 beha’s te zien, worden de etalages van alle lingeriewinkels beschilderd in thema, kunnen consumenten lingerie en kant in Brugge ontdekken via een gegidste kantwandeling, wordt de Smedenpoort uitgelicht ’s avonds in een kantmotief, kan een workshop korset maken gevolgd worden én krijgen horecaklanten een buste-praline bij de koffie tijdens de actieweek.
 
Ambassadrice Cilou Annys, ex-Miss België en influencer met een eigen babykinderwinkel in Brugge, zet dit jaar haar schouders mee onder de actie. “Als mama van twee jonge kinderen weet ik als geen ander hoe een vrouwenlichaam én de buste verandert over de jaren heen. Het regelmatig laten opmeten van je cup bij een professional blijft dus een must als je van comfortabele lingerie wil genieten”, aldus Cilou.

“Met deze actie zetten we onze stad en de rijke geschiedenis van kant en lingerie extra in de kijker. Brugge telt heel wat lingeriespecialisten die aan iedereen en voor elk lichaam professioneel advies kunnen geven. We roepen dan ook op om tijdens de Lingerieweek eens langs te gaan in een deelnemende Brugse lingeriezaak en je gratis op te laten meten. Bovendien leggen de Brugse lingeriedames hun klanten die week extra in de watten”, vertelt Ilse Snick, centrummanager bij Stad Brugge.
 
Uit een enquête die Fedelin deed onder haar leden, blijkt immers dat maar liefst 70% van de nieuwe klanten binnenkomt met een foute bh-maat aan. De hoofdreden hiervoor is dat de meeste vrouwen hun maat niet kennen. Een vrouwenlichaam verandert doorheen de jaren en de buste verandert bijgevolg mee. “Net daarom is een professionele en persoonlijke aanpak nodig”, weet Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie en Fedelin. “Het is belangrijk dat een beha perfect zit. Uiteraard omwille van comfort, maar ook op het gebied van gezondheid.” Een foute behamaat kan immers nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van de buste. Een pijnlijk gevoel in de borsten, rug- en nekklachten, verlies van vorm en stevigheid en irritatie van de huid zijn veel voorkomende klachten als de beha niet goed zit.
 
Met de Lingerieweek wil sectorfederatie Fedelin bewustzijn creëren rond het dragen van de correcte beha en de professionele service die zelfstandige lingeriedetaillisten hier in bieden.

Alle deelnemende lingeriewinkels zijn te vinden op www.lingerieweek2023.be
 
Persmoment en voorstellen van de campagne vindt plaats op vrijdag 3 maart 2023 om 11.30 uur Cadavre Exquis (Predikherenstraat 37, 8000 Brugge) in aanwezigheid van schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys, ambassadrice Cilou Annys, Fedelin en Shopping Brugge.
 
Alle beeldmateriaal en info: www.lingerieweek2023.be
Meer info over de acties in Brugge: www.brugge.be/lingerieweek

Niet voor publicatie

Perscontact:
Isolde Delanghe, Directeur Mode Unie en Fedelin
0473/89 45 18 – [email protected]

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login