LAB: ‘Hoe samenwerken met producenten

als modemerk’

Op 17 oktober organiseert Flanders DC i.s.m. Creamoda en IVOC het ‘LAB: Hoe samenwerken met producenten als modemerk’.

In deze context delen Ann Collier (IVOC), Samira Lafkioui (Polygonal) en Jules Toebosch (Collé Group), lid van Creamoda, hun inzichten en ervaringen over hoe effectieve partnerships met producenten kunnen leiden tot hoogwaardige producten, efficiënte productieprocessen en een concurrentievoordeel. Aan het einde van het LAB vind een matchmaking sessie plaats waar jonge ondernemers de geschikte fabrikant kunnen vinden voor hun bedrijf en vragen kunnen stellen aan een aantal producenten waarvan leden van Creamoda: CelestaL&V FashionBamboo Belgium, Wesco en Gysemans. Ook de producenten Studio CuoioLivian en Stan Schoonbaert zullen aanwezig zijn.

Het doel van het LAB is bedrijven en ondernemers te informeren en te inspireren over wat nodig is voor een goede samenwerking tussen ontwerpers/merken en producenten, de verwachtingen te verduidelijken en handige tips en cases voor te stellen waarmee ze verder aan de slag kunnen. Tijdens het LAB zal worden ingezoomd op de manier waarop je een productiemeeting goed kan voorbereiden. En focussen we op kosten en tarieven, levertijd, duurzaamheid en ethische productiepraktijken, kwaliteitscontrole, intellectueel eigendom en in welk land het bedrijf/merk produceert en het segment waarin het werkt.

Dit event is specifiek gericht op modeontwerpers en bedrijven die interesse hebben om samen te werken met modeproducenten en willen leren hoe ze effectief een ontwerp in productie kunnen zetten. Het is een unieke gelegenheid voor jonge ondernemers om zich te laten inspireren en onze Belgische producenten te ontmoeten. En tegelijk een win-win voor hen om potentieel nieuwe klanten en bedrijven te kunnen ondersteunen in het productieproces en de groei van hun label(s).

Meer info over de sprekers en het programma vind je hier.

Praktisch

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login