Europese speler verkleed- en feestkleding Magic BV zoekt koper

Expert in bedrijfsoverdrachten Marktlink begeleidt overnamedossier

Al bijna 60 jaar gaat in Nederland, België, Duitsland, Engeland en vele andere landen geen carnaval of ander verkleedfestijn voorbij zonder kleding van Magic BV uit Lanaken. Een uitgebreid Europees klantennetwerk van retailers, met fysieke winkels maar ook via webshops, maakt van dit tweede generatie-familiebedrijf een bloeiende onderneming. Om zich te verzekeren van een verdere mooie toekomst en om de continuïteit te garanderen zoeken de familiale aandeelhouders naar een geschikte overnemer. Marktlink Fusies & Overnames gaat met zijn expertise op zoek naar een geschikte overnamepartner.   

 Magic BV is een nichebedrijf dat focust op verkleed- en feestkleding. Ze hebben een uitgebreide productlijn die zorgvuldig in-house ontworpen wordt door eigen ontwerpdeskundigen. De origine van het bedrijf ligt in de jaren zestig toen de ouders van Mabel en Wilfred Knops, twee van de huidige zaakvoerders, in de business stapten. Samen met hun partners Philip Geervliet en Denise Knops runnen ze het bedrijf waar naast het management, zes werknemers aan de slag zijn. Met Halloween, themafeesten en andere tradities is verkleed- en feestkleding al lang niet meer alleen een typisch carnavalfenomeen. Het huidige management ziet dan ook nog een bijzonder mooie toekomst weggelegd voor een bedrijf als Magic BV. Door een gebrek aan interne opvolging maken ze nu de strategische keuze om de continuïteit te verzekeren via een externe overnamepartner. “Tal van opportuniteiten bieden zich nog aan in de sector en expansie naar nieuwe markten in bijkomende landen en regio’s is een logische volgende stap. Onderzoek leert ons dat Europa nog diverse gelijkaardige ondernemingen telt waar groei via een buy & build-formule mogelijk is.  Magic BV is daar klaar voor, zegt Filip Mariën, managing partner bij Marktlink.

“Omdat het ons ontbreekt aan een opvolger willen we graag de weg naar extra succes vrijmaken voor een overnemer die belangstelling heeft in wat we bij Magic BV al jaren met hart en ziel doen”, zegt Mabel Knops.

“Het huidige managementteam verzekert dan ook tijdens een overgangsperiode een nieuwe eigenaar te adviseren en te begeleiden”, voegt Filip Mariën eraan toe.

Uiteraard is carnaval een belangrijke focus voor de onderneming maar gebeurtenissen als Halloween, Oktoberfest, Sinterklaas, bedrijfsfeesten, themaparty’s en festivals zorgen ook voor een belangrijk en steeds meer toenemend deel van de bedrijfsactiviteiten. De productie gebeurt via partners in Bulgarije en Tunesië waarna een Europees netwerk van B2B-klanten, fysieke winkels zowel als webshops, zorgt voor de distributie en de verkoop. Met meer dan 50 jaar ervaring in de sector heeft Magic BV lange termijnrelaties met zijn klanten in binnen- en buitenland en bouwde het een stevige reputatie op in deze gespecialiseerde branche. Vooral in België, Nederland en Duitsland neemt Magic BV een stevig deel van de markt in. De centrale ligging in Lanaken, als hart van deze belangrijke markt is daar zeker niet vreemd aan. 

Voor meer info:  Filip Mariën,

Managing Partner Marktlink Fusies & Overnames (M. 0032 472 98 21 88)

  

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login