Coffez & Coffez neemt Declercq & Declercq over

Het West-Vlaamse familiebedrijf City Sport, samen met de productie-unit Declercq & Declercq BV, werd opgericht in 1898. Na 4 generaties onder de toegewijde leiding van de familie Declercq komt het bedrijf in handen van de tweelingbroers Artuur en Lowie Coffez.

City Sport is één van de allerlaatste confectiebedrijven die anno 2024 het label ‘Made in Belgium’ kunnen waarmaken. Vanuit de vestiging in Ardooie produceren een 40-tal werknemers jaarlijks meer dan 100.000 kwalitatieve petten en hoeden. Deze worden niet alleen geëxporteerd naar heel Europa, Canada en de Verenigde Staten maar ook naar Japan. Beroemdheden als David Beckham, Lenny Kravitz en zelfs Koning Albert behoren tot de liefhebbers van de karakteristieke ‘Peaky Blinders’ petten.

In 2018 verkochten de broers Paul & Tom Declercq het merk Zilton, onderdeel van het familiebedrijf, aan Terre Bleue. Tom zette vervolgens zijn inspanningen alleen voort en blies nieuw leven in City Sport. Onder zijn leiding verviervoudigde de omzet.

De tweelingbroers Coffez vormen een sterk duo en zijn goed bekend met de confectie-industrie: Lowie werkte reeds drie jaar samen met zijn vader in het familiebedrijf Machinehandel Coffez, een groothandel van industriële naaimachines, gelegen op slechts 6,5km afstand van het atelier in Ardooie. Samen met de Coffez broers stapt ook de familiale holding Balansa mee in het kapitaal. Hierdoor krijgt de onderneming de nodige financiële slagkracht en komt tevens hun moeder aan boord, die 30 jaar ervaring heeft in de productie van kinder- en werkkleding. Artuur, burgerlijk ingenieur-architect van opleiding, zal instaan voor het ontwerp, de marketing en de productie, terwijl Lowie zich zal focussen op de organisatie en de verkoop.

Tom Declercq met Lowie en Artuur Coffez

  

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login