YTiA XXL’ is een evenement dat zich exclusief richt tot jongeren tussen 16 en 18 jaar. De recente 4de editie was opnieuw helemaal gratis voor leerlingen uit alle richtingen van het secundair onderwijs  !

YTiA XXL is speciaal bestemd voor alle jongeren die willen bouwen aan hun eigen toekomst.  Het Xtra Xtra Large programma is er om jongeren te inspireren in voor hen nog ongekend terrein.  Dat kan door deel te nemen aan interactieve workshops waar ze bedrijfsleiders ontmoeten of van gedachten kunnen wisselen met jonge projectleiders over hun achtergrond en ervaringen.  Het is nooit te vroeg of te laat om je toekomstbeeld concreter te maken !Dit jaar kon men kennis maken met CEO’s in de mode-sector.In de voormiddag werd Camille Liebaert van RectoVerso Sports geïnterviewd door Creamoda.In de namiddag stelde Xavier Thomas van IREC de vragen aan  Alexandre Hames van Jaggs.In totaal hebben een 100-tal jongeren kunnen vaststellen dat de mode- en confectie-industrie niet enkel de productie van kleding, maar ook veel andere producten, omvat.Ze leerden dat er vraag is naar jong talent en ontdekten de jobs en vacatures in diverse bedrijven: vooral productontwikkelaars, 3D ontwerpers en digitale marketing medewerkers.Onze 2 CEO’s hebben ook uitgelegd welke profielen zij het interessants vinden om nieuwe werknemers aan te werven. Ze benadrukten dat je niet noodzakelijk een modeopleiding moet gevolgd hebben !

Als je dus meer wil weten over de sector, of over wat er tijdens dit event werd verteld, boek dan uw persoonlijk adviesgesprek met Eef of Ann van Young Patterns !

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login