Houthalen-Helchteren, 29 september 2021 – Kim Van Oncen en Belgisch familiebedrijf JBC slaan de handen in elkaar voor een langdurige samenwerking. Kim – zelf het prototype van een drukbezette dertiger, actieve mama en tegelijkertijd stijlvolle vrouw die ook nog eens boegbeeld van de Week van de Belgische Mode is – ontwierp een exclusieve, veelzijdige najaarscollectie vol edgy stuks voor vrouwen met pit. De collectie bevat zowel items om de kinderen van school te halen, als om te schitteren op een trouwfeest – dress up en down dus. Kortweg, een vurige samenwerking, zowel tijdens het ontwerpen als in de rekken.

Kim Van Oncen en JBC: een liefdesverhaal met pit

Kim Van Oncen en JBC zijn geen onbekenden voor elkaar. Kim is al enkele jaren fan van de kidscollectie bij JBC. Je vindt Kim dus vaak in de JBC winkel en op de webshop om te shoppen voor haar dochtertje Stella en zoon Jack.

“Ik ben al jaren fan van het Belgische JBC, vooral voor de kindjes koop ik er veel,” zegt Kim. “Tijdens het shoppen merkte ik dat ik meestal bij de kinderafdeling bleef hangen. Binnen de damescollectie vond ik namelijk niet altijd volledig mijn ding. Daarom gaf ik tijdens een meeting met JBC eerlijk aan welke stuks ik vooral miste in de collectie. Zo ontstond het idee om een eigen collectie te ontwerpen, met net dat extra tikkeltje pit en edgyness.”

Sassy stuks voor alle uren van de dag

De inspiratie voor de collectie vond Kim in haar eigen leven. Haar collectie bevat een waaier van items, van een stoere mini jurk en statement fiddler petje tot een puffer jas en elegante homewear. De collectie is ontworpen voor de verschillende momenten in het dagelijks leven van een jonge, drukke en modebewuste vrouw.

“Ik heb zelf dagelijks verschillende rollen die constant in elkaar overvloeien: mama, actrice, presentatrice, onderneemster,… Voor mij was het belangrijk om stuks te ontwerpen die in de verschillende aspecten van mijn leven passen. Daarom is de collectie naast mooi en elegant ook praktisch en comfortabel. De stuks kunnen erg vrouwelijk en feestelijk gedragen worden met een hak, maar ook praktisch en stoer met een sneaker of boot.”

Kims capsule wardrobe

De collectie bevat een mix van trendy stuks, zoals de blouse met statement kraag en tijdloze items, zoals de ecru jumpsuit. Alle stuks hebben ook duidelijk de ‘Kim Van Oncen’-signature, aangezien Kim echt bij elk detail betrokken was.

“Mijn voorwaarde voor deze samenwerking was dat de collectie helemaal mijn ding mocht zijn. De combinatie van stoer, maar toch elegant is eigen aan mijn persoonlijke stijl. Deze dualiteit komt dan ook duidelijk terug doorheen de collectie. Daarnaast moesten alle details ook kloppen: de keuze van de stoffen, het kleurenpalet, tot zelfs de afwerking van de naden en de knoopjes – over alles had ik een duidelijke visie. En als ik er nu zo over terugdenk, heb ik in alles mijn zin gekregen na een beetje discussie! Ik wilde niet zomaar het gezicht zijn, dus dat moesten ze erbij nemen,” lacht Kim.

Een ding is zeker, Kim zullen we zelf veel terugzien in haar eigen ontwerpen. “Dat was zowel voor ons als voor Kim essentieel, dat Kim elk stuk zelf met een glimlach draagt,” vertelt Katrien Vangrunderbeeck van JBC. “Elk stuk is er eentje dat nog in Kim haar eigen najaarsgarderobe ontbrak. Nog voor onze designers begonnen aan de collectie had Kim eigenlijk alle stuks mentaal al ontworpen. Samen hebben we haar visie tot leven gebracht. Het is een collectie die tot in de puntjes klopt.”

De toekomst met JBC

Het blijft echter niet bij deze najaarscollectie. In de toekomst zal Kim elk seizoen namelijk haar eigen capsulecollectie ontwerpen voor JBC. Iets waar zowel Kim als JBC enorm naar uitkijken.

“Tijdens het ontwerpen voelden zowel wij als Kim dadelijk aan dat er meer inzat dan een eenmalige collectie. Kim haar visie sluit naadloos aan bij hoe wij naar mode kijken: kwalitatief, tijdloos, maar ook trendy en authentiek. We geloven er rotsvast in dat we de komende jaren nog veel mooie stuks samen zullen ontwerpen,” vertelt Katrien.

Praktisch

De collectie is verkrijgbaar vanaf eind oktober in alle JBC winkels en op de webshop.

Prijzen variëren tussen €14,95 en €69,95.

Voor interviewaanvragen met Kim Van Oncen, gelieve contact op te nemen met [email protected].

Download alle beelden hier.

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login