CKS PAKT UIT MET 3 COLLABS VOOR HET FW21-SEIZOEN

 

Voor hun nieuwste samenwerkingen van het FW21-seizoen, viel de keuze van het Belgische fashionlabel CKS op 3 Belgische persoonlijkheden. Samen met designer en entrepreneur Loredana Falone van het duurzame merk Wearable Stories, lanceert CKS een eco-verantwoordelijke damescollectie. TV-persoonlijkheid, danser en TikTok-ster Julie Vermeire legt al haar enthousiasme in een on-trend capsule voor tieners. Chef van het Gentse sterrenrestaurant Oak en creatieve wereldburger Marcelo Ballardin, stapt uit zijn comfortzone en ontwerpt met CKS een eigentijdse mannencapsule.

CKS x WEARABLE STORIES

De ontwerpfilosofie van de Belgische Loredana Falone ademt sustainability. En dat is ook te zien aan de conscious samenwerking met CKS. Het vrouwelijke en authentieke karakter van Wearable Stories smelt in de capsulecollectie mooi samen met de eigentijdse twist en de frivole touch van CKS.

De vlotte samenwerking tussen Falone en CKS en de mix van ideeën werd vertaald naar vrouwelijke silhouetten gemaakt in de zachtste stoffen met een fris kleurenpalet. Haar inspiratie haalde Loredana uit Mother earth: “Deze collectie straalt optimisme uit. Het is een verlangen naar meer vrijheid. Opnieuw sociaal kunnen zijn. De capsule combineert dan ook verschillende stijlen die zich perfect lenen voor vele gelegenheden. In de collectie zit een denim capsule en knitwear capsule die perfect onderling combineerbaar zijn. Aangevuld met enkele layering pieces en jurken is deze collectie perfect om het herfstseizoen in te zetten.”

Een verrassend spel van bold shoulders, volumineuze mouwen en luxueuze basics vormen het recept voor de key pieces in je wintergarderobe. De collab is een tijdloze en erg vrouwelijke capsulecollectie, ontworpen om lange tijd te worden gebruikt en geliefd.

In deze video vertelt Loredana Falone zelf over de collectie.

De eco-verantwoordelijke CKS x Wearable Stories capsule hangt in juli als pre-fall collectie in de CKS-rekken & in de CKS webshop.

CKS x JULIE VERMEIRE

TV-persoonlijkheid, TikTok-ster en vrolijke spring-in-het-veld Julie Vermeire moest niet lang nadenken wanneer CKS haar vroeg om samen een collectie te ontwerpen: Ik ben fan van Belgische mode en ik vind het heel fijn om op deze manier ook mijn steentje bij te dragen aan lokaal en Belgisch kopen. Mijn volgers situeren zich ook in Vlaanderen, dus ze gaan mijn collectie meteen kunnen kopen en dragen. Ik kijk er al naar uit om dat te zien in het straatbeeld.”

De collab met CKS verloopt erg vlot volgens Julie: “Kleding ontwerpen is een heel nieuw en leerrijk proces voor mij. Maar CKS luistert echt naar mijn ideeën en mening. Ze begeleiden mij doorheen het hele designproces. Ik kijk ernaar uit om de stuks straks ook in het echt te proberen en ze van op papier tot leven te zien komen.”

Julie Vermeire haalde haar inspiratie voor deze collectie uit haar dagelijkse leven. Kleding waarin ze zichzelf graag ziet en die ze zelf graag draagt. De items zijn makkelijk onderling te combineren, zowel sportief als casual.

Dit resulteerde in een urban style die hand in hand gaat met vrouwelijkheid en draagbaarheid. Een zacht roze-grijze tartan print wordt gecombineerd met oversized cuts en relaxte silhouettes. Julie integreerde ook een eigen handgeschreven quote in de collectie die haar persoonlijkheid volledig weerspiegelt: soul shineDe collab met Julie Vermeire straalt een streetwear vibe uit waarmee CKS ook tienermeisjes hoopt aan te spreken.

In deze video vertelt Julie Vermeire zelf over de collectie.

De collectie zal vanaf september 2021 verkrijgbaar zijn in de CKS-stores & op de webshop.

CKS x MARCELO BALLARDIN

Om een nieuw elan te geven aan hun mannencollectie, ging CKS in zee met Marcelo Ballardin. De wereldburger en topchef met Braziliaanse roots koos voor CKS omwille van de creatieve vrijheid die hij krijgt bij het ontwerpen en omdat hij staat achter de filosofie van het Belgische modemerk.

Marcelo Ballardin staat in zijn keuken gekend om zijn vakmanschap en oog voor detail. Dat is in deze collab met CKS niet anders. Mode en het culinaire gaan hand in hand. Het draait allemaal om creativiteit. We hebben in België ongelooflijk veel getalenteerde chef koks en fashion designers. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik als modeontwerper voor CKS aan de slag mag en een collectie kan ontwerpen die ik mooi vind, met items die ik zelf graag draag. Mijn collectie is dan ook gemaakt vanuit het hart en mijn passie voor creativiteit.”

Geïnspireerd door zijn Braziliaanse roots, persoonlijke stijl en liefde voor Aziatische fashion, ontwerpt Marcelo samen met CKS een eenvoudige maar elegante capsulecollectie voor heren. De collectie is een mix van formele en casual items in mannelijke, winterse kleuren. Marcelo speelt met een mix van materialen en technische details om het geheel een hedendaags en luxueus gevoel te geven. Leuk weetje: als artwork in de collectie werden de exacte coördinaten van zijn geboorteplaats in Manaus, Brazilië als detail gebruikt. De capsule is een complete collectie geworden met draagbare items zoals een winterjas, worker jackets, hemden en broeken.

In deze video vertelt Marcelo Ballardin zelf over de collectie.

De CKS x Marcelo Ballardin collectie zal vanaf septemer 2021 verkocht worden in de CKS webshop en JBC-winkels.

Carolien Swinnen – Head of Fashion PR, MMBSY

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login