Tijdens de eerste lockdown klonk het collectief ‘koop lokaal, Winkelhier’. Dat lokale winkeliers het hart en de longen zijn van elke stad en gemeente en dat ze tijdens de verplichte sluiting dan ook extra ondersteund dienden te worden, daarover bestond geen twijfel.

Nog geen acht maanden na de eerste lockdown staan modehandelaars alweer voor een verplichte sluiting. Een verplichte sluiting vol online kortingsdagen, met als hoogtepunt Black Friday. Volledig online deze keer. Lokale modehandelaars zijn hierbij niet opgewassen tegen de online giganten. Zij kunnen gooien met klinkende kortingen omdat ze met andere marges werken, zij kunnen veel geld spenderen aan grote, nationale promotiecampagnes.

“Pleit Mode Unie dan voor het stoppen van kortingen en het niet kopen op actiedagen op Black Friday? Helemaal niet. We pleiten wel voor gezond verstand! En we vragen de consument twee keer na te denken waar hij of zij iets koopt”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Mode Unie roept de laatste vrijdag van november voortaan dan ook uit tot RED FRIDAY. Een dag waar het kopen bij lokale handelaars centraal staat. Hún vrijdag moet immers gered worden! Grote internationale webshops en ketens, die redden zichzelf wel.

Lokale handelaars zijn immers de kern van het maatschappelijke weefsel: zij zorgen voor bloeiende stads- en dorpskernen, zij sponsoren lokale verenigingen, zij zorgen voor een 10 op 10 qua sfeer en gezelligheid in winkelstraten, met kerstverlichting en mooie etalages die we in deze donkere dagen meer dan ooit kunnen gebruiken.

“België heeft één van de meest vertakte modewinkel landschappen ter wereld. Willen we die diversiteit blijven behouden en willen we blijven genieten van een authentieke winkelbeleving en een ongelofelijk sterke service, dan moeten we met z’n allen bewust aankopen. Want als in elke stad dezelfde ketenwinkels overblijven, hebben we overal eenheidsworst: daar wordt niemand gelukkig van”, stelt Delanghe.

Mode Unie roept consumenten dan ook op om RED FRIDAY mee te vieren op 27 november en hun steentje bij te dragen. Door te shoppen bij hun lokale handelaar laten consumenten weten dat ze hen steunen in deze bijzonder moeilijke periode! 

Isolde Delanghe – [email protected] – 0473/89 45 18

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login