Mode Unie stelde haar heropstartplan voor vervroegde heropening op 1 december voor begin november. De vraag werd door hen gesteld aan de bevoegde kabinetten en kreeg de nodige aandacht in de pers. Deze week lieten UNIZO en de andere retailsectoren weten het voorstel te ondersteunen en gaven ook zij deze vraag politiek mee.

Creamoda ondersteunt de oproep voor heropening van modewinkels op 1 december ten volle en onderneemt op dit moment zelf de nodige stappen naar de Eerste Minister Alexander De Croo. Deze actie zal mee helpen om de oproep te versterken en het belang voor onze merken en winkels extra in de verf te zetten!

ACTIE: MAAK JOUW VIDEO MET NOODKREET
Je zag ongetwijfeld het filmpje passeren van Ubbe Descamps, eigenaar van de modeketen Brooklyn, alsook reeds een aantal andere gelijkaardige filmpjes van modewinkels die de noodkreet voor heropening kracht bij zetten.

Dat we liever vandaag dan morgen open moeten en dat zonder afspraak: daar moet je ons niet van overtuigen. Wie we wel moeten overtuigen, dat zijn de beleidsmakers. Politiek was er tot op heden geen draagvlak voor versoepeling. Daarmee dat we ook deze tussenoplossing voorstellen die politiek verdedigbaar is.

Ondanks alle pers- en lobbywerk krijgt de modesector echter nog steeds geen perspectief rond de heropening. We willen graag samen met Mode Unie morgen, vrijdag 20 november, op de Dag van de Ondernemer, een krachtig signaal geven naar de beleidsmakers.

Als we met z’n allen de krachten bundelen kunnen we onze stem luid laten horen en staan we sterk. 

Daarom de vraag: maak een filmpje van jezelf in één van jullie eigen winkels of via jullie klanten waar de rekken vol hangen en geef onze boodschap mee. Als ieder van ons dezelfde boodschap op de sociale media kanalen post kunnen we een enorme push geven naar de beleidsmakers vanuit de ganse modesector. 

Post het filmpje op je eigen Facebook (@mode unie @Creamoda Belgian Fashion) en Instagram (@creamodabelgianfashion)Zo pikken we het filmpje op en maakt Mode Unie hier vrijdag een collage van op www.facebook.com/modeunie. Hoe meer moderetailers en modemerken hun stem laten horen, hoe meer kracht onze oproep heeft!

Film – deel – tag en laten we samen de beleidsmakers overtuigen dat we op 1 december terug op moeten willen we dit overleven!

Kern van de boodschap:
Omdat het belangrijk is dat we met één en dezelfde stem spreken, geven we hieronder de kern van de boodschap mee. Vertaal dit gerust in je eigen woorden, maar laat de boodschap dezelfde klinken.

  • Ik ben: je naam, je zaak, je locatie, welk modeproduct je verkoopt.
  • Dit is een boodschap voor premier Alexander De Croo. De premier die ons beloofde de economie nooit meer zo hard op de proef te stellen als tijdens de eerste lockdown. De premier die ons ook beloofde geen winkels meer te sluiten.
  • Vrijdag 20 november is het Dag van de Ondernemer. Een dag waarop ondernemers in de bloemen worden gezet voor hetgeen ze betekenen in onze maatschappij. Onze modewinkels zijn echter verplicht gesloten. Vieren doen we dus niet.
  • De wintercollectie die nu in de rekken hangt, kochten we in februari aan, voor er sprake was van corona. Na een bijzonder moeilijk voorjaar met grote verliezen staan we opnieuw voor dezelfde onmogelijk opdracht: de wintervoorraad verkopen terwijl onze deuren verplicht gesloten moeten blijven tijdens de beste weken van het seizoen. 
  • Elke dag probeer ik als modehandelaar het beste van mezelf te geven aan mijn klanten. Via onze online kanalen en telefonisch geven we advies. Het is echter bijzonder moeilijk werken in deze omstandigheden. De verkoop ligt zo goed als stil, de winkelrekken blijven overvol. Als de sluiting blijft, dan zullen veel zelfstandige modewinkels met enthousiast personeel er niet meer zijn in de toekomst.
  • We dragen volksgezondheid in de volledige modesector hoog in het vaandel. Shoppen bij de modewinkels kan veilig, dat bewezen we sinds 11 mei en dat wordt elke week opnieuw bevestigd door de experts.
  • We kunnen veilig open zijn zonder de grote massa aan te trekken, we kunnen klanten veilig ontvangen op afspraak. Geef ons dan ook de kans om terug te openen op afspraak vanaf 1 december zodat we nog iets kunnen maken van ons jaar. Want het is meer dan nodig.

Laat ons ondernemen, laat ons heropenen op afspraak op 1 december.

Succes!

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login