Duurzaam shoppen nu nóg makkelijker dankzij de COSH! Conscious Shopping Guide

Na een succesvol eerste jaar, organiseert COSH! zijn allereerste duurzame mode tentoonstelling. Consumenten worden zich meer en meer bewust van ecologisch en duurzaam leven. ‘Met de corona-proof tentoonstelling willen we consumenten die zich nog niet bewust zijn van de impact van de mode-industrie, op een gemoedelijke manier informeren over de problemen én oplossingen’ aldus Niki de Schryver, oprichtster van COSH!.

DUURZAME MODE TENTOONSTELLING IN OPENLUCHT

De duurzame mode tentoonstelling in openlucht neemt je mee langs leuke fashion en eco-lifestyle winkels. In de vitrines en winkels van de Antwerpse handelaren vind je prachtige installaties met meer informatie, weetjes en tips voor een duurzame kleerkast en ecologische levensstijl. Elke deelnemende handelaar stond zelf in voor de vormgeving van  hun installatie. Als leidraad voor de tentoonstelling ontwikkelde COSH! een Conscious Shopping Gids boordevol informatie over duurzame mode, juwelen en cosmetica.

Waar starten?

Pik jouw Conscious Shopping Guide Antwerp gratis op bij deelnemende handelaren of bij de Visit Antwerp balies op de Grote Markt of het station. De duurzame mode route gaat van start bij Supergoods in de Kloosterstraat. Volg de winkelsnummers in de gids en ontdek inspirerende voorbeelden. Je kan kiezen tussen een twee routes. Ga langs bij de Duurzame Belgische Fashion Designers of bij de trendy eco-lifestyle boetieks of mix beide door elkaar. De installaties zijn van 3 oktober tot 15 november te bezichtigen bij de deelnemende handelaars, deze vind je online op www.cosh.eco. Je herkent de deelnemende winkels in de stad ook makkelijk aan de roos-blauwe raamstickers. Scan je de QR-codes op die raamstickers dan ontdek je een pak informatie over de duurzaamheid van de merken in de winkel.

INTERACTIEVE CONSCIOUS SHOPPING GUIDE ANTWERP

Stad Antwerpen kende een toelage toe aan COSH! om de Conscious Shopping Guide te ontwikkelen op basis van hun retailleden 2020-2022. De COSH! Conscious Shopping Gids telt 68 pagina’s vol inspiratie mét shoppingkaarten. De duurzame shopping gids is een jaar geldig en kan je ook apart gebruiken om leuke winkels te ontdekken en je kennis over duurzame mode en eco-lifestyle bij te schaven.

Naast de interactieve kaart in de Conscious Shopping Guide kan je voor elk winkelpunt een QR-code scannen. Zo ontdek je de openingsuren én de duurzame focus van elke zaak. De QR-code link kan je ook helpen om door middel van de COSH!-screening de meest duurzame kledij in die winkel te kiezen.

COSH! kijkt verder dan enkel mode en verdiepte zich de laatste maanden ook in duurzame juwelen en cosmetica. Wist je dat het meeste goud in West-Europa gerecycleerd is en dat onze huid meer dan 60% opneemt van wat we erop smeren? Logisch dus dat natuurlijke producten beter zijn voor je huid. Je ontdekt alle informatie over duurzame juwelen en natuurlijke cosmetica in onze Conscious Shopping Gids. De gids is aangevuld met duurzame koffie- en lunchplekjes waar je kan pauzeren tijdens je shoppingtrip.

NEEM DE COSH! CHECKLIST MEE TIJDENS HET SHOPPEN

Weet je niet goed waar te beginnen? COSH! ontwikkelde checklists om je zoektocht naar duurzame mode, juwelen en cosmetica zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vink alle hokjes op de checklist aan, en shop voortaan zonder schuldgevoel! Je kan de checklists terugvinden op het einde van elk hoofdstuk in de conscious shopping gids.

De gids is beschikbaar bij de deelnemende handelaars en bij Toerisme Antwerpen.

Meer informatie vind je hier: https://cosh.eco/nl/blog/conscious-shopping-gids-antwerpen

NOG MEER DUURZAME SHOPPING INSPIRATIE?

Online platform COSH! maakt al sinds 1 jaar duurzaam shoppen makkelijk

Bij COSH! dromen we groot, en met succes. In één jaar tijd zijn we erin geslaagd om 100 winkels als COSH!-lid te verwelkomen op ons online platform, en hebben we meer dan 135.000 shoppers kunnen inspireren, waarvan 10% in Antwerpen gevestigd zijn. Een succes waar we erg trots op zijn’ zegt Niki de Schryver – Oprichtster van COSH!. Voor deze 100 retailers over heel Vlaanderen en Brussel screende COSH! al meer dan 300 merken.

Overzicht per winkel: https://cosh.eco/nl/shopping-guide/shops

Overzicht per merk: https://cosh.eco/nl/shopping-guide/brands

B.Right x COSH! gegidste sustainable fashion tours

Wie liever een gegidste tour wil, kan mee met Bie Noé van B.Right op Sustainable Fashion Tour. Bie organiseert al 4 jaar duurzame mode tours in Antwerpen. De perfecte combinatie van een inspiratie sessie en ontdekking van duurzame winkels.

Gegidste wandelingen kunnen via deze link geboekt worden: https://cosh.eco/nl/guided-shopping-tours

Foto’s van Founder Niki de Schryver en het COSH! team

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login