12-18 OKTOBER 2020

Zellik, september 2020 – Na het overdonderend succes van de eerste editie vorig jaar staan Mode Unie en Creamoda klaar voor de lancering van de tweede Week van de Belgische mode (WVDBM) van 12 tot 18 oktober 2020.

“Met meer dan 900 deelnemende winkels en 90 Belgische modemerken belooft deze tweede campagne wederom een schot in de roos te worden. Na het bijzonder moeilijke voorjaar en zomer heeft onze modesector nood aan een boost. Deze impuls geven we dan ook met onze WVDBM-campagne”, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, dit initiatief voor.

Het doel van de campagne is de Belg (nog) trotser maken op ons groot aanbod van Belgische mode, modemerken en modehandelaars. “Uit ons Belgisch modeonderzoek* van 2017 blijkt dat bijna 2 op 3 Belgen geen enkel Belgisch kledingmerk kent of bij naam kan noemen. Er was duidelijk interesse om ze beter te leren kennen en er meer over te weten. Belgische mode is dus ongekend maar niet onbemind. Net dat heeft ons getriggerd om deze campagne samen met Mode Unie opnieuw op te zetten,”, zegt Wendy Luyckx, communicatieverantwoordelijke Creamoda. “Recent onderzoek door Roularta toont bovendien aan dat steeds meer Belgische vrouwen vandaag aangeven méér Belgische mode te willen kopen. Een mooie evolutie voor de sector want ons land heeft een rijke modegeschiedenis en een fantastisch arsenaal aan modemerken waar we nog meer fier mogen op zijn”.

Gastgemeente Tessenderlo rolt dit jaar de rode loper uit voor de Week van de Belgisch mode en steekt het centrum van hun Winkeldorp volledig in de Belgische driekleur. Consumenten kunnen modebonnen winnen en kunnen rekenen op heel wat verrassingen bij hun lokale modewinkel gedurende de Week en er worden 1.000 WVDBM-Winkeldorp Tessenderlo tote bags verdeeld.

Virginie Claes, ambassadrice van het eerste uur wanneer het op Belgische mode aankomt, is het gezicht van onze campagne. Met een Waalse moeder en een Vlaamse vader kent zij als geen ander de charmes van ons volledige modeland. Virginie Claes: “Van kindsaf was ik gefascineerd door mooie kleding. Dat is nooit meer veranderd. Belgische mode wakkert dit ook steeds aan met haar diversiteit, kwaliteit en originaliteit.”

Consumenten kunnen bij een groot deel van de deelnemende winkels de limited edition shopping tas verkrijgen die speciaal voor de Week van de Belgische mode ontworpen werd. Zo kunnen klanten tonen dat ze trots zijn op hun modeland België. Op de tas staat een unieke illustratie van de Belgische illustrator Axelle Rose Zwartjes. In totaal worden er 7.000 tassen verdeeld.

Deelnemende merken en boetieken

Op de websites www.wvdbm.be (NL) en www.sdlmb.be (FR) kunnen consumenten terecht voor alle informatie over het initiatief. Een overzicht van de deelnemende merken vind je hier. De deelnemende boetieken zijn opgenomen in de store locator.

Creamoda is de Belgische modefederatie voor modemerken en producenten. Mode Unie is de sectorfederatie voor zelfstandige modedetailhandel

Niet voor publicatie

Alle WVDBM visuals zijn hier te downloaden.

Voor meer info, interviews, foto’s van de merken / AW 20-21 collecties, etc. contacteer:
Wendy Luyckx, communicatieverantwoordelijke
0476/99 90 57
[email protected]

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Creamoda in voorjaar 2017 bij 2.000 Belgen. Recent werden een aantal bevindingen bevestigd in het augustus nummer van ‘Mode, dit is Belgisch’ nav het modeonderzoek van Knack Weekend & de vrouwenbladen van Roularta (Feeling, Libelle en Flair) bij 3000 respondenten waarvan 91 % vrouwen.

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login