Brussel, 20 augustus 2020 – Mode Unie is tevreden dat de Veiligheidsraad beslist heeft om de maatregel rond het individueel shoppen te versoepelen en zo tegemoet te komen aan de duidelijke vraag die de mode organisatie eerder stelde. De versoepeling geeft mode ondernemers de kans om de laatste anderhalve week van de solden positief in te zetten.

Zonet maakte de Veiligheidsraad bekend dat de door Mode Unie gevraagde versoepeling van de maatregelen rond het individueel shoppen er komt. “Een opluchting voor de hele sector. Dit zal modewinkeliers meer ademruimte geven om klanten op een normale en positieve, maar toch veilige manier te ontvangen”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. “Het wegvallen van het maximaal een half uur winkelen is eveneens een gunstige en logische evolutie in de maatregelen voor onze winkeliers.”

De eerste twee soldenweken bewezen dat het individueel shoppen een bijzonder negatief effect had op de modesector. Consumenten hadden door de negatieve berichtgeving schrik om zich naar steden en winkels te begeven en het verplicht alleen winkelen zorgde er bovendien voor dat de ‘fun factor’ volledig verdween. De zin om solden te shoppen viel bij consumenten de voorbije weken dan ook grotendeels weg.

“We zijn dan ook bijzonder tevreden dat tegemoet gekomen wordt aan de vraag die we al enkele weken stellen. Het versoepelen van de maatregel is het bewijs dat shoppen veilig kan en dit zal er ongetwijfeld ook toe leiden dat meer consumenten zich naar modewinkels zullen begeven. Winkelen heeft steeds veilig gekund, dit blijft ook zo wanneer klanten met twee komen shoppen. We hopen dan ook dat politici een positieve boodschap uit zullen dragen over het winkelen”, klinkt het bij Delanghe.

Mode Unie is voorstander van een blijvende evaluatie van de huidige maatregel: “Volksgezondheid is prioritair, maar wanneer aangetoond kan worden dat shoppen veilig blijft, moet een uitbreiding naar de volledige bubbel op termijn zeker en vast ook kunnen.”

“Modehandelaars blijven inzetten op alle veiligheidsmaatregelen en hebben er zelf alle belang bij dat shoppen veilig kan blijven. Mode Unie roept consumenten dan ook op om in deze bijzonder moeilijke tijd hun zelfstandige modehandelaar te steunen en nu meer dan ooit lokaal te kopen. Ondernemers zijn de longen van steden en gemeenten en dragen bij tot het succes van elke lokale gemeenschap”, sluit Isolde Delanghe hoopvol af.

Er zijn nog tien soldendagen te gaan. Er zijn dan ook nog veel mooie koopjes te doen en modehandelaars staan met enthousiasme klaar om klanten de nodige service te bieden en hen te helpen met het uitzoeken van de leuke mode items.

Perscontact : Isolde Delanghe – [email protected] – 0473/89 45 18

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login