RECTOVERSO, EEN HIGH-END SPORTKLEDINGMERK UIT DEINZE, KNOOPT EEN SAMENWERKING AAN MET BIORACER,

DE BELGISCHE MARKTLEIDER IN WIELERKLEDING. EEN BELGISCH HUWELIJK TUSSEN MODE EN SPORT.

Het resultaat van die samenwerking? Een ‘limited edition’ wieleroutfit voor hem en voor haar. Een primeur, want tot nog toe bracht RectoVerso enkel vrouwencollecties op de markt.

Het idee ontstond letterlijk op de fiets. De oudste telg van het familiebedrijf, Mathieu Liebaert is, naast innovatie manager bij Liebaert Textiles,ook een fervent wielrenner. Vanop zijn fiets stelde hij vast hoezeer en hoeveel Belgen teruggrepen naar de fiets om de Corona sportief door te komen. “De sportieve mogelijkheden waren beperkt tijdens de ‘lockdown’. Gelukkig mocht fietsen nog wel. Tijdens mijn dagelijkse avondrit zag ik het aantal fietsers steeds toenemen.Dit bracht mij aan het nadenken; zouden wij hier niet iets mee kunnen doen?”, aldus Mathieu.

Mathieu opperde dit idee bij zijn zus Camille -manager van RectoVerso-, die meteen verkocht was. RectoVerso-conforme fietskleding zou meteen de vraag van enkele klanten inlossen en tegelijkertijd een nog onontgonnen markt aanboren. “Bij RectoVerso kregen we vaak de vraag of er zeemvellen zaten in de ‘bicycleshorts’; helaas was dit niet het geval. Bovendien stelden wij al geruime tijd vast dat er veel mogelijkheden waren in de markt voor modieuze wielerkledij.” knoopt Camille aan.

Mathieu: “Wielerkleding is helaas te specifiek om de productie daarvan in-house te doen. De‘know-how’ daarvoor is zeer niche-gericht en uniek. We moesten dus op zoek gaan naar een partner en toevallig bevond die zich net om de hoek.”

Met Bioracer gaat RectoVerso een Belgisch huwelijk aan. “De contacten werden reeds in een vorig project gelegd. En omdat wij de waarde van deze speler hoog inschatten, hebben wij deze nooit laten verwateren. Dit komt ons nu goed uit, we zijn geen onbekenden voor elkaar.”besluit Mathieu.

Het Belgische Bioracer maakt al sinds 1985 hoogwaardige en innovatieve fietskleding. Ze zijn hofleverancier van heel wat profclubs, waaronder ook de Belgische nationale selectie. Net als haar cliënteel is Bioracer steeds op zoek naar die extra marge om een competitief voordeel te halen op haar concurrenten. Zij doen dit met passie en innovatie; twee ingrediënten die zij gemeenschappelijk hebben met RectoVerso.‘A match made in heaven’ dus.

Het Belgisch huwelijk baart nu een eerste kind: een hoogtechnologisch wielertenue uit de EPIC-lijn van Bioracer, met de signature RV kleuren en print.

Naar goede gewoonte werkt RectoVerso voor deze campagne met 2 Belgische topatleten. Belgian Cat Kim Mestdagh werd voor de gelegenheid vergezeld door Ironman, Bart Aernouts.

Last but not least: het fietsensemble is 100% ‘made in Belgium’ in het atelier van Bioracer inTessenderlo. Het geeft daarmee uiting aan de trend #ikkoopbelgisch. België is een fietsland. Dankzij deze co-lab kan de Belg nu ook fietsen in stijl.Te koop via de rectoverso webshop www.rectoversosports.be of bij CUP Gent van 26 juni tem 5 juli waar RectoVerso een tijdelijke popup zal houden.

BIB shorts €195
Jersey €135
Arm sleeves €35

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login