Persbericht 26.03.2020 – Mode Unie, de sectorfederatie voor zelfstandige modedetailhandel, riep de voorbije week op om de volledige modesector te verenigen en hier werd enorm veel gehoor aan gegeven! Retailers, merken en agenturen lieten massaal weten dat ze achter het voorstel van Mode Unie om de sperperiode te verruimen en de solden op te schuiven staan. Om dit te concretiseren, lanceert Mode Unie de website www.sosmoderetail.be om alle bedrijven die achter het voorstel staan te bundelen.

“Mode Unie deed het voorstel om de sperperiode te verruimen en de solden te verschuiven al op federaal niveau en heeft ook op Europees niveau de nodige contacten gelegd. Creamoda en UNIZO lieten weten dat ze ons voorstel steunen en dit mee uitdragen”, legt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie uit. “We doen er alles aan om de voorgestelde maatregelen te bekomen om ervoor te zorgen dat iedereen in de sector een gelijke start kan nemen wanneer de modewinkels terug open gaan. Om een bloedbad aan kortingen te vermijden willen we geen kortingen voor de solden periode én willen we de solden verschuiven naar augustus.”

Het onderwerp leeft enorm in de modewereld. In de vele berichten die al verspreid werden, is het dan ook van belang dat zoveel mogelijk retailers, merken, ketens en agenturen dezelfde boodschap verkondigen. Op die manier toont de sector aan dat ze samen sterk achter hetzelfde standpunt staat.

Isolde Delanghe: “Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Zowel door de overheid als door alle betrokkenen in de modesector. We roepen de hele sector dan ook op om zich te verenigen, samen achter één voorstel te staan en solidair te zijn. Door je steun als winkelier, medewerker, modemerk of agentuur te onderstrepen op www.sosmoderetail.be zet je ons voorstel alleen maar kracht bij. De noodzaak naar deze maatregel hoeft geen verdere uitleg. Het is nu aan de regering om snel de noodzakelijke maatregelen vast te leggen.”

Perscontact: Isolde Delanghe – [email protected] – 0473/89 45 18 – Mode Unie

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login