Sustainability Professional of the Year 2023

In de bedrijfswereld wordt vandaag steeds meer gewerkt rond duurzaamheid. Meer nog: het gaat om een hedendaagse manier van ondernemen met respect voor de leefbaarheid van mens en planeet. Bovendien is duurzaamheid geen afgelijnd concept, maar een begrip dat voortdurend evolueert: het is een manier van zijn, van werken en voortdurend vooruitkijken om effectief en efficiënt bij te dragen tot een betere samenleving en gezonde wereld.

Time4Society en het VBO bundelen de krachten om in 2023 opnieuw samen de Sustainability Professional of the Year te organiseren. Beide organisatoren trachten met deze verkiezing de ondernemers die positieve en duurzame waarde creëren te inspireren en ondersteunen. De Sustainability Professional 2023 speelt binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare Sustainability-rol als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO,  HR-manager, marketeer, projectleider of event manager zijn die het voorbije jaar op inspirerende wijze een toonaangevend project of best practice heeft neergezet. Deze titel gaat naar één Nederlandstalige en één Franstalige kandidaat.

Graag steunen wij onze leden als genomineerden voor de awards:


Wouter De Broeck, Sustainability Manager, Alsico
Als eerste bedrijf uit de sector heeft Wouter De Broeck binnen Alsico een eigen end of life hub mee aangestuurd voor gebruikte kledij waarbij het de klanten makkelijk gemaakt wordt om kleding terug te sturen.Alsico hanteert eveneens een inclusief aanwervingsbeleid. Er bestaat geen onderscheid tussen Alsico-werknemers in verschillende functies of locaties.

 


Bruno Van Sieleghem, Sustainability & CR manager, The Cotton Group
Samen met zijn ploeg kon Bruno bij zijn komst in 2021 een duurzaamheidspolitiek en proces neerzetten, op basis van de dialoog met alle stakeholders.  Zo kwam hij tot concrete acties voor mens en planeet. Concreet maakt hij bij voorbeeld voor de arbeiders uit de supply chain een verschil.  Zo opende hij fabriekswinkels waar medewerkers basisgoederen kunnen kopen met 25% korting.

 

  • Klik hier voor meer info over het event.
  • Klik hier om u stem uit te brengen.

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login