Wie gedacht had dat de lente het virus en onszelf een nieuw gezicht zou geven, werd eerder deze week keihard met de neus op de feiten gedrukt. Het stoffen mondmasker is inderdaad nog lang niet rijp voor de vuilbak. Integendeel. Er wordt oa. aangeraden door de Risk Assessment Group dat stoffen maskers of wegwerp maskers nog steeds de standaardkeuze zijn voor de algemene bevolking. Stoffen maskers zijn voor de algemene bevolking even doeltreffend als wegwerp maskers, indien ze dagelijks gewassen worden (bij 60 graden). Mondmaskers moeten zo gedragen worden dat ze goed aansluiten op het gezicht, zowel de neus/mond/kin bedekken en ook best met een neusbrug.

Gegarandeerde functionaliteit

Onze overheid en de EU Commissie vroegen aan specialisten ter zake om de nodige minimum productvereisten uit te werken. De Belgische industrie die actief is in de sectoren van textiel, kleding, beschermende producten en textielverzorging, heeft op dat vlak de nodige expertise in huis en gingen zelfs een stap verder met hogere vereisten. Het resultaat van dit overleg tussen de sectoren is de creatie van het keurmerk Belgian Quality Masks® dat onlangs in het leven werd geroepen voor herbruikbare en wasbare mondmaskers van textiel. Het keurmerk specificeert en garandeert dus niet alleen de minimale kwaliteitseisen voor de stoffen maar stelt bijkomende eisen voor het ontwerp, afmetingen, onderhouds- en gebruiksgemak, opslag en recyclage. Dit om bv. het goed aansluiten op het gezicht te kunnen verzekeren.

Belgian Quality Masks®

Op goed elf maanden tijd is in ons land niet alleen het virus gemuteerd. Ook de inzichten en aanbevelingen over het dragen van mondmaskers heeft een hele evolutie ondergaan. Op 1 februari kwam de Risk Assessment Group van onze Federale Overheid met nieuwe adviezen. Wij onthouden vooral dat stoffen maskers, naast wegwerpexemplaren nog steeds de doeltreffende standaardkeuze zijn voor de algemene bevolking. Op voorwaarde dat de wegwerp maskers tijdig vervangen worden en de stoffen maskers dagelijks gewassen worden op 60 graden.

Met het BQM® keurmerk vormt dat geen enkel probleem zelfs niet na veelvuldig wassen.

Belgian Quality Masks® stelt consumenten, organisaties en bedrijven in staat om een bewuste keuze te maken voor kwaliteit en voor de lokale industrie. Beter voor de drager, beter voor zijn omgeving en beter voor het milieu.

We zijn verheugd dat ondertussen al de eerste keurmerken zijn toegekend aan mondmasker producenten en fabrikanten van stoffen die verwerkt worden in de mondmaskers.  

Voor meer informatie
Consulteer onze website www.belgianqualitymasks.be

Voor meer technische details
Contacteer Gwin Steenhoudt, Jo Van Landeghem: info@belgianqualitymasks.be 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login