Creamoda introduceert bAwear Score aan studenten HoGent

Omgaan met de ecologische voetafdruk van textielproducten is een must. Maar hoe communiceer ik hierover? Hoe breng ik dit duidelijk in kaart? HoGent studenten mode-technologie en textiel-technologie zullen hiermee te maken krijgen, Creamoda liet hen daarom kennis maken met onze bAwear Score tool.

De tool biedt designers, aankopers, fabrikanten, verkopers, etc. de mogelijkheid om op een overzichtelijke wijze transparant te zijn over de ecologische voetafdruk van hun producten.
bAwear Score is in het leven geroepen om bedrijven een praktische tool te verschaffen die betrouwbare eco-footprint informatie bezorgt. Momenteel wordt op Europees vlak gewerkt aan een regelgeving die duidelijke communicatie over de impact van producten verplicht.

Dat deze nieuwe verplichtingen eraan komen, weten niet enkel onze leden maar ook de docenten aan de HoGent. Daarom organiseerde Creamoda samen met de mensen van bAwear Score een infodag voor de studenten mode-technologie en textiel-technologie.
Het is van belang dat studenten (toekomstige werknemers en -gevers in de sector) vanaf de schoolbanken op de hoogte worden gebracht over het belang van transparantie en de milieu impact van de producen die op de markt worden gebracht. Dit om de consument correct te informeren over de eco-impact vóór aankoop.

Tijdens de uiteenzetting konden de studenten en docenten mode- en textiel-technologie vragen stellen en bedenkingen uiten.
De bAwear Score tool wordt geïmplementeerd in hun schoolprojecten. Dit geeft de studenten de mogelijkheid om met de tool te werken en ontdekken. Daarbij zal de bAwear Score tool de studenten een meerwaarde geven als ze later instappen in de bedrijven uit onze sector.

Deze tool wordt zowel gebruikt door Belgische als Nederlandse bedrijven en wordt ondersteund door Creamoda en Modint. Enkele van onze leden zoals Sioen, BambooBelgium, Alsico,… maken reeds gebruik van de bAwear Score tool.

Meer informatie over bAwear Score vindt u hier:

 

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login