Uitnodiging VBO Online Brexit-infosessie. Wat u moet weten over de nieuwe invoerregels van het VK

Datum: 15 februari 2022

Event Info

Het Verenigd Koninkrijk maakt al meer dan twee jaar geen deel meer uit van de interne markt. Aanvankelijk leek het wel dat die exit weinig impact zou hebben op de invoer van goederen in het Verenigd Koninkrijk. Niets is minder waar.

Er kwamen wel degelijk nieuwe invoerregels, maar niet onmiddellijk én stapsgewijs.

Op 1 januari trad in het VK een nieuwe reeks invoermaatregelen in werking in het VK. Zo zijn nu volledige douaneaangiften vereist en moet een prenotificatie worden gegeven voor sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen. Vanaf juli 2022 staat nog een rist invoermaatregelen voor de deur in het VK. Wat betekenen al die invoermaatregelen voor uw bedrijf? Welke bijkomende formaliteiten en verplichtingen brengen ze met zich mee? Om u op tijd klaar te stomen voor alle veranderingen organiseert het VBO een online infosessie op dinsdag 15 februari, van 11.00 u. tot 12.15 u.

De sessie wordt ingeleid door Pieter Timmermans, CEO van het VBO, en de Britse ambassadeur in België, HM Ambassador Martin Shearman. Daarnaast hebben we Luke Myers en Natasha Draycott, specialisten ter zake bij de Border and Protocol Delivery Group (BPDG) van de Britse Cabinet Office, te gast. Zij zoomen in op de recent ingevoerde regels in het VK en geven duiding bij de impact van de maatregelen die op komst zijn. Ten slotte geeft Jeroen Sarrazyn, Brexitcoördinator bij Douane en Accijnzen, zijn kijk op hoe we in België de maatregelen (zullen) ervaren. Hebt u zelf ook vragen over het nieuwe invoerbeleid van het VK? Laat dan van u horen tijdens het vraagmoment.

U hebt het begrepen. Goede kennis is goud waard. Tijdens de infosessie brengen de experten u op de hoogte van de recentste maatregelen en krijgt u praktische tips om uw bedrijf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Inschrijving via deze link.

DATUM 15 februari 2022
TIJDSTIP 11:00 - 12:15
LOCATIE Online

Instagram

Ik blijf graag op de hoogte van de activiteiten van Creamoda

x

Leden Login

Creamoda
Leden Login