Achter de schermen van Van de Velde: de lingeriefabrikant van Marie Jo en Prima Donna

Achter de oogstrelende niemendalletjes die we onder onze kleding dragen, gaan mathematische precisie en jarenlange research schuil. Wij bekeken de kunst van het lingerie maken bij Van de Velde, het Belgische bedrijf achter Marie Jo, PrimaDonna en Andres Sarda.

Lieve Vermeire, brandmanager voor Marie Jo, neemt ons mee naar de designafdeling in Schellebelle. Op de plaats waar 99 jaar geleden de eerste korsetten gemaakt werden onder leiding van Achiel en Margaretha Van de Velde, is nu de design- en researchafdeling gevestigd, met aanpalend het atelier waar de prototypes gestikt worden. Het designteam is heel divers samengesteld: ex-studenten van Belgische en buitenlandse modeacademies, productdesigners, textielontwerpers en textielingenieurs.

David is volop bezig met de zomercollectie 2020 van Marie Jo Swim, de badmodelijn. Hij studeerde modeontwerp aan het KASK in Gent. Zara, een jonge Britse ontwerpster, maakt schetsen voor de nieuwe L'Aventure-collectie. Ze werkte daarvoor in Amsterdam voor een ander lingerielabel. Bij Van de Velde voelt ze zich als een vis in het water. 'Ik voelde mij vooral aangesproken door de rijke knowhow van dit bedrijf. Over elk detail wordt hier nagedacht. Er wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe materialen. Het is heel motiverend om je ideeën onmiddellijk vertaald te zien in een prototype, dankzij het atelier dat we hier tot onze beschikking hebben. Elke collectie is het resultaat van teamwerk. We werken ook nauw samen met de stoffenfabrikanten die exclusieve creaties voor ons ontwikkelen.'

Bron: Knack Weekend - 6 november 2018

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker