WINKELHIEREN? 

Door Van Dale werd “winkelhieren” uitgeroepen tot woord van het jaar 2019. Daar ontstond wat commotie rond omdat dit de naam van een campagne is en dat de consument dit woord eigenlijk nauwelijks in de mond neemt. En ook omdat UNIZO als “geestelijke vader” van de campagne in ruime mate gesensibiliseerd had bij haar leden.

En ja, we geven het grif toe : ook Creamoda liet zich daartoe verleiden. In tijden van Black Friday en Cyber Monday is het immers absoluut noodzaakelijk de consument te sensibiliseren voor aankoop van kleding in eigen buurt/land. 

UNIZO lanceerde in december trouwens nog een andere campagne waarin gewag gemaakt wordt van de 8 miljard euro die jaarlijks naar het buitenland stroomt omwille van aankopen van Belgische consumenten in het buitenland via e commerce. 

Wie niet meedoet aan winkelhieren en de lokale winkels tegenwerkt, is minister van Economische zaken Nathalie Muylle. In plaats van sympathie op te brengen voor onze lokale kleinhandelaars lanceert zij een wetsvoorstel om de sperperiode af te schaffen.Ongehoord en wie zit daar op te wachten behalve grote ketens en e commerce-aanbieders die het de zelfstandige winkelier nog moeilijker willen maken. 

Hebben we echt geen belangrijker politieke problemen op te lossen in dit land?   

Erik Magnus, directeur @Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker