Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil!

Het einde van het jaar komt in zicht en onvermijdelijk duiken er dan ook discussies over de aankomende solden op. Ook dit jaar is het niet anders en is er weer een wetsvoorstel opgedoken om de sperperiode af te schaffen. Nog maar net hebben onze modewinkeliers Black Friday en Cybermonday moeten ondergaan en nu volgt er weer een aanslag op de solden. Creamoda zal ModeUnie ondersteunen in zijn strijd voor het behoud van de bestaande reglementering zoals uitstekend verwoord in hun persbericht.

Net voor het einde van het jaar zijn Creamoda en de vakbonden tot een akkoord gekomen over een gesolidariseerde dag anciënniteitsverlof vanaf 15 jaar sectoranciënniteit.

Een evenwichtige oplossing met een extra dag verlof voor de werknemers en solidarisering via het sociaal fonds en dus niet ten laste van de onderneming. En met behoud van de 3% werkgeversbijdrage aan het sociaal fonds arbeiders. In onze sociale rubriek verneemt u hoe dit zal georganiseerd worden vanaf het aankomend jaar 2020.

Dit is de laatste Fashion Flash van 2019 en we wensen onze leden een aangename en ontspannende kerstperiode. En aan de bewindslieden wensen we vrede op aarde voor alle mensen van goede wil: onze politici op zoek naar een federale regering, de Brexiteers na hun verkiezingen en de Amerikaanse president die handelsoorlogen ontketent en de Wereldhandelsorganisatie lam legt.

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker