300 bladzijden 

Dit is niet het volume van de recentste bestseller maar het aantal bladzijden van het Vlaams regeerakkoord. En dan nog is het op tal van vlakken niet duidelijk wat er echt zal gebeuren.

Maar wie het echt wil weten, kan het lezen via deze link.

Nu er ook een Vlaamse regering is, zijn alle regionale regeringen aan de slag. Het werk van de federale informateurs zit er inmiddels op. Didier Reynders kan nog even tweevoudig Belgisch minister zijn en vervolgens Europees Commissaris worden en Johan Vandelanotte kan met politiek pensioen. Nu worden Geert Bourgeois en Rudy Demotte het politiek mijnenveld ingestuurd.

Een ander mogelijk mijnenveld is het overleg tussen sociale partners. Nadat op 26 juni CAO’s 2019-20 werden gesloten, worden nu “verlengingen gespeeld” met de koppeling tussen een dag sectoraal ancienniteitsverlof op 15 jaar, te betalen door het sociaal fonds en de werkgeversbijdrage aan dat sociaal fonds. In onze sociale rubriek kan u uitgebreid lezen waarover deze discussie gaat.

En wie vandaag al meer dan 1 dag bedrijfsancienniteitsverlof op 20 jaar betaalt, wordt verzocht ons dit te melden zodat we dit kunnen meenemen in onze besprekingen.

Last but not least : op naar de Week van de Belgische mode van 14 tot 20 oktober!   

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker