Update: Eerste editie van Week van de Belgische mode!

Creamoda & Mode Unie organiseren dit jaar de eerste editie van de ‘Week van de Belgische mode’ (WVDBM), van 14 tot 20 oktober 2019, met als doel de Belgische mode, de merken en hun winkeliers in de kijker te zetten en de consument bewust maken van de voordelen van het kopen van Belgische mode in een lokale modewinkel.

Gedurende de ganse week kunnen de merken hun Belgische identiteit extra benadrukken in de online communicatie, nieuwsbrieven, sociale mediakanalen maar vooral ook offline, in hun (eigen) winkels. Ook de multimerkwinkels die hun merk verdelen zullen op hun beurt de lokale troeven en de Belgische merken in de kijker zetten en op die manier extra en vooral nieuwe! klanten naar de winkel trekken.

WAAROM DEELNEMEN?
Meer dan 500 merken en winkels hebben zich reeds ingeschreven voor de week. We streven ernaar dat het aantal deelnemers stijgt en we een grootse eerste editie en beleving op poten kunnen zetten. 

WEBSITE 
De website www.weekvandebelgischemode.be geeft alle info over de campagne voor de consument, een store locator met vermelding van de deelnemende winkels en verwijzing naar de deelnemende merken via logo en link naar de website op de partner pagina.

SOCIALE MEDIA ONDERSTEUNING EN GIVE-AWAYS
We voeren actieve promotie van de actie naar consumenten via Facebook en Instagram. Op onze sociale media kanalen zullen we regelmatig give-aways organiseren met ondersteuning van onze partners en hun Belgische producten. De merken en winkeliers kunnen zelf ook give-aways organiseren via de sociale media kanalen van de WVDBM.

TIANY KIRILOFF 
Belgische modeliefhebber en influencer Tiany Kiriloff is het gezicht van de campagne en zal te zien zijn op o.a. de raamstickers. Zij zorgt mee voor een push van de actie. 

RAAMSTICKERS
De raamsticker toont een lachende Tiany Kiriloff met logo van de WVDBM, de website en de partners ICI Paris XL en Jody Lo. De sticker is beschikbaar in NL, FR en tweetalig. Elke deelnemer ontvangt 1 sticker. Stickers voor eigen winkels worden aangekocht door de merken.

MUST HAVE SHOPPING TAS
We lanceren een MUST HAVE limited edition shopping tas, designed door de Belgische illustrator Kaart Blanche. Via onze ruime mediakanalen wordt actief promotie gemaakt voor deze must have! Meer dan 5000 tote bags zijn besteld en zullen verdeeld worden via de deelnemende winkels.

PERSAANDACHT 
We zorgen voor regionale en nationale mediaverspreiding van de actie in aanloop van de start van de week! Inhoudelijk kunnen Creamoda en Mode Unie ook input leveren met verhalen van retailers en/of merken indien gewenst.

KLANTCOMMUNICATIE
Onze merken ontvangen een kant en klare communicatie voor klanten/boetieken die hun merk(en) verkopen. Zo kunnen zij hen aanzetten om hen ook in te schrijven voor de actie.

INFLUENCERS?
Merken die samenwerken met ambassadeurs, bloggers of andere promotors kunnen hen meenemen in de communicatie over hun merk en de Week van de Belgische Mode. Via Instagram, Facebook, blog, etc. kunnen zij mee helpen om van deze eerste editie een topbeleving te maken. 

DEELNAMEPAKKET:
- Een reeks kant-en-klare Facebook posts die deelnemers makkelijk kunnen gebruiken in aanloop van en tijdens de Week van de Belgische mode
- Logo/website van de merken op de website www.weekvandebelgischemode.be 
- Vermelding van de winkels in de store locator
- Kortingsbonnen van partner ICI Paris XL te verdelen onder de klanten in de winkels tijdens de WVDBM
- Raamsticker voor de merken/winkels met Tiany Kiriloff als gezicht + bijhorende info
- Digitaal ondersteunend materiaal vrij te gebruiken in de communicatie van de winkels en de merken. Download hier.

 

INSCHRIJVEN?

Als lid van Creamoda of Mode Unie nemen merken en winkels gratis deel aan de Week van de Belgische mode! Als niet-lid betalen zij 150 euro (excl. btw).

Merken:
Klik hier voor leden
Klik hier voor niet-leden

Winkels:
Klik hier voor leden en niet-leden

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker