Gigue opent nieuwe boetiek in Nieuwpoort

Het Belgische dameslabel Gigue opent een nieuwe vestiging in Nieuwpoort. De winkel is de eerste met een nieuw concept, waarin beleving centraal staat.

Achtste winkel

Gigue zet zijn expansie verder met een achtste winkel, in kuststad Nieuwpoort. "Deze stad heeft enorm veel potentieel naar retail toe. Daarnaast is het ook een toplocatie om het nieuwe winkelconcept van Gigue aan onze klanten te kunnen tonen", zegt CEO Peter Perquy van moederbedrijf Duror Fashion Group.

In het nieuwe concept staat de klantenbeleving centraal: "Onze klanten brengen heel wat tijd door in onze boetieks en daarom vinden we het belangrijk dat ze dit in een zo aangenaam mogelijke omgeving kunnen doen." Het design en ontwerp van de winkel zijn van de hand van de Belgische designstudio WeWantMore: "De zuivere lijnen, in combinatie met de subtiele en fijne detaillering, functionaliteit en weldoordachte materiaalkeuzes die kenmerkend zijn voor Gigue vormden de basis voor dit winkelconcept", heet het.

Gigue is een Belgisch vrouwenmodemerk dat al ruim 25 jaar bestaat. Het realiseert een omzet van 10 miljoen euro. Sinds 2017 heeft Duror Fashion Group een meerderheidsbelang. Die onderneming is tevens eigenaar van de modemerken Zilton en Terre Bleue.

Voor het tweede jaar op rij slaan Knack Weekend en Le Vif Weekend de handen in elkaar met Terre Bleue voor de lancering van een capsulecollectie. Zacht en verfijnd breiwerk vormt de rode draad van de kledinglijn, die onder meer een maxi-jurk, een cardigan en een matching trui voor hem en haar omvat.

Na het succes van de eerste capsulecollectie kon een nieuwe samenwerking tussen deze twee Belgische merken niet uitblijven. Voor de winterlancering werd er toepasselijk gekozen voor klassiek breiwerk in een modern jasje. In totaal bestaat de kledinglijn uit zeventien stuks die onderling perfect gecombineerd kunnen worden.

De blikvanger is de matching jacquard-trui voor mannen en vrouwen, maar daarnaast zijn er ook maxi-jurken, enkellange cardigans en speelse sweaters met het kabelmotief dat Terre Bleue typeert. Het kleurenpalet situeert zich tussen tijdloze blauwschakeringen met taupe en ecru accenten: perfect voor elke gelegenheid.

Kwaliteit en pasvorm

'We zijn bijzonder trots op deze samenwerking. We willen als twee sterke Belgische merken samen de Belgische Mode - met hoofdletter - vieren met deze capsulelijn', aldus Benoît Béthume, fashion consultant van Knack Weekend en Le Vif Weekend. Voor de campagnebeelden aan de kust werd er gewerkt met de gerenommeerde fotograaf Serge Leblon. Het Belgische topmodel Elise Crombez is het gezicht van de campagne.

'We zijn heel blij dat we dit project samen met Knack Weekend en Le Vif Weekend kunnen doen en zo een sterk verhaal kunnen neerzetten, met een focus op creativiteit, kwaliteit en pasvorm. Die elementen zijn écht verweven in het DNA van ons merk', besluit Liesbeth De Keyser, marketingmanager van Terre Bleue.

De collectie is vanaf 25 september te verkrijgen via de winkels en op de webshop van Terre Bleue

Bron: Retail Detail - 12 augustus 2019

 

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker