In welk politiek landschap ontwaken we maandag?

De politieke mallemolen draait op volle toeren en zondag zullen we het verdict van de kiezer kennen. Regionaal zullen de kaarten wellicht snel duidelijk liggen maar federaal zal het een ander paar mouwen worden. Wordt het historisch record coalitievorming scherper gesteld of zal het nog wel meevallen? Wait and see!

Terwijl de politici aan de weg van de coalitievormingen timmeren, zal in onze sector de komende weken sociaal overleg gevoerd worden. Na de verkenningsronde op 7 mei start het echte werk op 24 mei en het is de ambitie van de sociale partners met een resultaat te komen op 18 juni. De 3 vakbonden zijn niet tot eensgezindheid kunnen komen over de wijze van invulling van de koopkracht: brutoloonsverhoging voor ABVV en mogelijkheid tot netto-alternatieven op bedrijfsniveau voor ACV en ACLVB. Creamoda heeft terzake haar leden bevraagd en zal uiteraard op de best mogelijke wijze onderhandelen.

En in juni zijn er nog 2 evenementen bij Creamoda. Op 6 juni “The essentials about product safety” in samenwerking met IVOC. En de apotheose van het eerste semester is onze Algemene vergadering op 27 juni waar de eminente modejournaliste Veerle Windels ons zal onderhouden over alle recente en relevante ontwikkelingen die ze ziet binnen onze sector.

Een interessante analyse die niet te missen is!    

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker