Hier wordt minder gelachen

Een komiek als president? In Oekraine is het inmiddels een vaststaand feit maar hier zal het zo’n vaart niet lopen. Nu de paasvakantie achter de rug is, zal de (niet humoristische) verkiezingscampagne in alle hevigheid losbarsten. En na 26 mei wordt het koffiedik kijken hoe de politieke kaarten zullen kunnen gelegd worden.

De politieke barometer van VRT, RTBF, De Standaard en La Libre wijst alvast uit dat het moeilijke gesprekken zullen worden, zowel in eigen regio als over de taalgrens heen. Zal het vorig record “langste regeringsonderhandelingen” scherper gesteld worden? De syndicale kaarten liggen daarentegen nog niet op tafel. Na de afronding van wat uiteindelijk geen interprofessioneel akkoord geworden is, hadden we de start van het sectoroverleg verwacht in de vergadering van het paritair comité op 23 april.

Maar dat bleek niet zo te zijn. In een apart artikel in de sociale rubriek wordt nader ingegaan op de gevolgen daarvan.  We zullen dus eerst de uitslag van de verkiezingen kennen en dan pas die van de sociale onderhandelingen.

     

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker