Sioen mag de komende 5 jaren reddingsvesten leveren voor de Franse marine

Dat staat te lezen in het jaarverslag van het West-Vlaamse textielbedrijf. Het contract heeft een waarde van 9,3 miljoen euro.Sioen haalde het contract binnen via een aanbestedingsprocedure en zal jaarlijks 10.000 reddingsvesten en overlevingspakken voor op zee leveren.10.000SioenHet Belgische Sioen mag de Franse marine de komende vijf jaar jaarlijks 10.000 reddingsvesten en overlevingspakken voor op zee leveren.Sioen is in die branche marktleider met zijn merk Mullion, waarvan de productie vijf jaar geleden werd verplaatst van het VK naar Roemenië. De Roemeense site krijgt dankzij de Franse opdracht bijkomende machines, goed voor een investering van 200.000 euro.

Kogelwerende kledij

Mullion maakt deel uit van de Apparel-divisie. Die produceert onder andere kogel- en meswerende kledij, maar ook brandweerpakken en visserskledij. Drie jaar geleden nam Sioen het Finse Ursuit over, gespecialiseerd in duik- en drijfpakken voor extreme omstandigheden. 

Sioen boekte vorig jaar - mede dankzij de integratie van enkele recente overnames - recordresultaten: 506 miljoen euro omzet en 47,7 miljoen euro bedrijfswinst. 

Bron:   De Tijd - 04 april 2019 

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker