Wat zal er gebeuren op 26 en op 29 maart?

Ook gelezen dat Murielle Scherre van La fille d’O de degens kruist met H&M omdat ze van oordeel is dat H&M haar ontwerpen gekopieerd heeft? Het is natuurlijk niet de eerste keer dat we zoiets lezen en daarom nam Creamoda reeds eerder het initiatief om deze problematiek te laten toelichten door kenners terzake.

Dit zal gebeuren op 1 april (echt waar!) bij Fedustria in Gent. Bruno Vanderschoot van het Benelux-bureau voor intellectuele eigendom en Jannik Grooten van de FOD Economie zullen u ongetwijfeld nuttige tips & tricks bijbrengen. De uitnodiging vindt u hier. En Mathieu Liebaert zal uitleggen hoe Drawy met een “timestamp” in 26 seconden het bewijs van uw creativiteit verzekert.

We blikken ook even terug op onze informatiesessie over douanenomenclatuur op 12 maart. Moeilijk materie maar o zo belangrijk dat de juiste tariefindeling voor goederen gebruikt wordt. Creamoda nodigde specialisten van de Douane uit en de aanwezigen hebben daar zonder twijfel veel van opgestoken. Wie er niet kon bijzijn, kan informatie terzake vinden op onze website.

Van douane gesproken, hoe moeten zowel de douane als onze bedrijven zich voorbereiden op de Brexit na de slechte soap van de jongste weken? 1 week voor de fatidieke 29 maart is het nog steeds koffiedik kijken. Shame on them!

En in eigen land is het uitkijken naar de definitieve standpuntbepaling van de vakbonden over het interprofesioneel akkoord. Bij het ABVV wordt het allicht zoals gebruikelijk een afwijzing. Dat gebeurde alvast door de Algemene Centrale en dat is de centrale waarmee Creamoda aan tafel zit. ACV Metea keurde het ontwerp wel goed en het is nu uitkijken naar 26 maart wanneer de 3 vakbonden officieel standpunt innemen.

Erik Magnus, directeur @ Creamoda Belgian Fashion

x

Leden login

Creamoda
Leden Login

Word lid

DRAWY IP PLATFORM

Lid in de kijker