Home > Over Creamoda > Dienstverlening > Internationaal Advies

Internationaal Advies

 Internationaal Advies

 • De kledingsector werkt zeer internationaal. Internationaal zakendoen heeft zeer vele facetten en vroeg of laat krijgt elke onderneming te maken met de complexe handels- en douanereglementering. Het is vaak moeilijk en tijdrovend om in dit kluwen de weg te vinden.
  Een verkeerde toepassing van de reglementering kan bovendien negatieve financiële gevolgen hebben én ook kostbare tijd kosten. Advies op dit vlak is dus zeker geen overbodige luxe!
   
 • Onze adviseur Economische en Internationale zaken Annemie Van Gramberen volgt de ontwikkelingen op vlak van internationale handelspolitiek en douane, die van invloed kunnen zijn op uw douaneplanning en outsourcingstrategie, op de voet. U kan bij haar terecht voor concreet en bruikbaar advies gaande van douanecodes over invoerrechten tot de meer technische en ingewikkelde oorsprongsmaterie. Opleidingen waarbij u van naaldje tot draadje in deze complexe materie wegwijs wordt gemaakt,
  behoren ook tot de mogelijkheden. 

  Bent u op zoek naar geschikte buitenlandse productiepartners, sectorcijfers, internationale
  loonkostgegevens of andere voor de sector relevante economische informatie?  Dan bent u bij onze adviseur Internationale en Economische zaken aan het goede adres. 

  U bent van plan nieuwe afzetmarkten buiten de EU aan te boren? Laat u dan adviseren over de exportformaliteiten die daaraan te pas komen. Etiketteringsvoorschriften bijvoorbeeld kunnen immers grondig verschillen van land tot land en een degelijke voorbereiding kan u achteraf een hoop problemen besparen.
FAQ
 • Onze klant vraagt een leveranciersverklaring voor preferentiële oorsprong op te maken. Wat is de betekenis hiervan en welke landen mag ik daarop vermelden? Houdt het ondertekenen van deze verklaring risico’s in?
 • Ik laat in Tunesië broeken en jasjes maken met stof uit Turkije. Moet ik bij invoer in de EU dan invoerrechten betalen? Kan ik deze kleding nadien vrij van rechten naar Zwitserland exporteren?
 • Welke invoerrechten zijn in Rusland van toepassing op T-shirts van oorsprong Bangladesh die al dan niet via de EU naar Rusland verstuurd worden?
 • Zijn er bepaalde vereisten inzake etikettering als ik lange broeken naar Canada exporteer? Met welke zaken moet ik verder nog rekening houden?
 • Kan u ons helpen aan adressen van productie-ateliers in Macedonië?
 • Wij kregen controle van de Economische Inspectie in verband met een klacht over de vermelding op onze etiketten. Kan u ons adviseren hoe we hier best op reageren?
 • Onder welke douanecode moet ik slippers met een buitenstof van textiel en zool met antislip noppen in kunststof indelen?
 • Is het verplicht naam en adres van de fabrikant op het product te vermelden als we goederen willen commercialiseren in Duitsland?