RSS Nieuws

Sociale media: een zegen voor groot en klein!

Er is vandaag geen ontsnappen meer aan sociale media. Mits het implementeren van de juiste sociale media strategie is het voor bedrijven een absolute zegen. Dit bleek o.a. uit de succesvolle bijeenkomst die Creamoda op 9 november organiseerde in samenwerking met ladybosses Kel Wouters, Social Media Strategist, en Emma Gelaude, de eerste Belgische Fashion Blogster.

Het is vandaag al lang de vraag niet meer óf je als bedrijf op sociale media gaat, dan wel hoe je ermee omgaat. Sommige bedrijven zijn er reeds actief mee bezig maar stellen zich toch nog te vaak de vraag of wat ze doen wel juist is. Anderen blijven er liever ver van weg omdat ze niet weten waar te beginnen. Beide dames gaven op een dynamische manier toelichting en advies.

Sociale Media, een marketingtool?
Sociale media worden vandaag ingezet om verschillende soorten redenen. Je kan op een eenvoudige manier inzichten over je community verzamelen of sociale media gebruiken als een research of klantenservice tool. Steeds meer en meer slagen bedrijven er eveneens in om extra sales te genereren dankzij een goede en doordachte sociale media strategie.

Don't sell but tell!
Een deel van de sociale media strategie is het aanbieden van sterke content. Het volstaat vandaag niet meer om te zeggen hoe goed en hoe mooi een merk wel is maar het is van belang om een beleving te creëren rondom je merk en een verhaal te vertellen (storytelling). Sterke en relevante content waarmee je je kan onderscheiden is de basis om impact te genereren bij de consument. Dit kan o.a. door zelf een blog te ontwikkelen en deze te voeden met stories over je merk of samen te werken met een influencer zoals bv. een fashion blogger. Hierbij is het belangrijk de juiste blogger te vinden die past bij de identiteit en stijl van jouw merk. Opgelet voor ‘fake’ bloggers die vooral spelen op hun hoog aantal ‘gekochte’ volgers en dus niet authentiek zijn.

Samen met Social Media Strategist, Kel Wouters, oprichtster van het Online & Social Media Marketing Agency ‘So Buzzy’, zoomen we in op de juiste sociale mediastrategie en hoe je sociale media kan inzetten als belangrijk marketingmiddel. Emma Gelaude, de eerste Belgische fashion modeblogster en beter bekend als Belgische IT-girl, ging op haar beurt dieper in op het concept van bloggen als onderdeel van de totale mediamix.

Bekijk hier de post op Facebook

Bekijk hier het filmpje : https://magis.to/LVFFalIFAjssWBxhCzE?l=vsm&o=i&c=e

Bekijk hieronder de fotogalerij

Fotogalerij

Deel deze pagina: