RSS Nieuws

Modetrends Lente/Zomer 2019: augmented-reality-invloeden, natuurelementen en mannenmode als leidraad

Zellik, 01.02.2018 - Mode met augmented-reality-invloeden, inspiratie uit de natuur en de mannenmode die de innovatiescepter overneemt. Dat zijn volgens Creamoda en trendbureau Francq Colors de belangrijkste tendensen voor Lente/Zomer 2019.

“Het trendseminarie” is een vaste waarde geworden in het aanbod van informatiesessies die Creamoda organiseert voor leden en niet-leden zoals kledingfabrikanten, modemerken, designers en scholen. “Hoewel de consument vandaag zijn kledingaankopen doet voor seizoen Lente/Zomer 2018, denkt de fabrikant al een jaar vooruit. De trendinformatie van Lente/Zomer 2019 die Francq Colors beschikbaar stelt in combinatie met de beursbezoeken zorgen voor de nodige inspiratie bij het ontwerpen van de nieuwe collecties”, zegt Wendy Luyckx, Communicatieverantwoordelijke Creamoda.

Invloeden van augmented reality
De technologie van augmented reality staat op doorbreken, en in de komende jaren zullen veel ontwerpers zich laten inspireren door virtuele beelden. Augmented reality geeft de mogelijkheid om virtuele beelden te mixen met wat we in het echt zien. De mogelijkheden zijn eindeloos, en laten de echte wereld soms saai lijken. AR, zoals het ook genoemd wordt, is één grote speeltuin. Verwacht je dus aan kledij die de glans, spectaculaire kleuren en buitenissige vormen van de virtuele beeldtaal zal imiteren in een eclectische mix van invloeden.

Back to nature
Terwijl de digitale technologie steeds verder evolueert, gaat de natuur ons nog meer dan vroeger fascineren. Ook in de mode laat dit zich gelden, niet alleen in een eindeloos palet van groene tinten, maar ook in de manier waarop stoffen afgewerkt zijn, in experimentele volumes en op de natuur geïnspireerde plooi- en drapeertechnieken.

Mannenmode als leidraad
De fakkel van innovatie wordt tegenwoordig gedragen door de mannenmode, waar de vernieuwing groter is dan ooit. De vrouwenmode op haar beurt laat zich volop inspireren door mannelijke stuks na seizoenen van vrouwelijkheid. Zo is het pak voor vrouwen helemaal terug. Maar ook brede schouders, een adaptatie van het mannenhemd en de terugkeer van powerdressing zijn tekenen aan de wand. In de mannenmode staat het archetype van de vader centraal, wat resulteert in ‘dadcore’: kledij die speelt met de clichés van mannenmode maar ze net iets eclectischer, cooler en grappiger maakt.

Infografiek
Download Portable Document Format (PDF) HIER (pdf, 822 KB) de infografiek dat bovenstaande illustreert.

###


Over Creamoda
Creamoda is de Belgische federatie van de Mode en heeft als doel Belgische kleding en andere confectieartikelen te promoten, gaande van prêt-à-porter, en lingerie voor mannen, vrouwen en kinderen, werkkleding en uniformen tot interieurdecoratie en huishoudlinnen. De federatie verleent internationaal, juridisch, sociaal en technologisch advies aan Belgische modemerken en fabrikanten die een vestiging hebben in België. Daarnaast organiseert de federatie op regelmatig tijdstip interessante infosessies over onderwerpen die de sector aanbelangen ism experten terzake en kunnen de leden van Creamoda gebruik maken van een uitgebreid netwerk van contacten. De federatie staat eveneens in contact met verschillende overheidsdiensten en overkoepelende werkgeversorganisaties.

Over Francq Colors
Francq Colors is een kleurentrendbureau opgericht door Hilde Francq. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring met kleurentrends vanuit de praktijk. Iedere zes maanden brengt Francq Colors een kleurentrendrapport uit. Dit rapport is gebaseerd op een grondige studie en bevat een schat aan informatie: lifestyletrends, kleurenpaletten, suggesties voor materialen en texturen, inspiratiebronnen. Het is de ideale toets voor bedrijven om te zien of hun productaanbod en hun kleuren- en materialenpalet toekomstgericht is en de consument zal aanspreken.

Contactinformatie:

Creamoda:
Wendy Luyckx
0476/999057

Francq Colors:
Hilde Francq
0475/927150

Deel deze pagina: